Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Hudpleie for menn: En enkel guide for en sunn og frisk hud

Hudpleie for menn: En enkel guide for en sunn og frisk hud

Hudpleie er ikke bare for kvinner, det er like viktig for menn å ta vare på huden sin. Enten du ønsker å forbedre hudens utseende, forebygge aldringstegn eller bekjempe vanlige hudproblemer, vil vi gi deg en grundig oversikt over en enkel og effektiv hudpleierutine som passer til din livsstil

Hudpleie for menn

Hudpleie for menn er viktig av flere grunner. Huden utsettes daglig for miljøfaktorer  som forurensning, UV-stråler og stress. En god hudpleierutine kan bidra til å opprettholde en sunn hudtilstand og redusere synlige tegn på aldring som rynker, fine linjer og ujevn hudtone. Hudpleie kan også ha positiv effekt på selvtilliten og egen velvære. Å ha en sunn og velstelt hud kan gi økt selvfølelse og bidra til å føle seg bedre i egen kropp. Her er noen trinn vi mener er viktig for å begynne en god hudpleierutine.

Rens

Vask ansiktet med en mild rensegel eller ansiktssåpe som passer din hudype. Bruk lunkent vann og masser produktet forsiktig inn i huden. Deretter skyller du ut såpen og tørker ansiktet forsiktig med et rent håndkle eller klut. Unngå å gni eller trekke i huden, da dette kan forårsake irritasjon.

Ansiktskrubb

Ansiktsskrubb fjerner døde hudceller og bidrar til å forbedre hudens tekstur og utseende, og gir ansiktet en dyp rens. Bruk skrubben 1-2 ganger i uken. Masser skrubben forsiktig inn i huden med sirkulære bevegelser, og fokuser spesielt på områder med grovhet og tilstoppede porer. Skyll produktet ut grundig og klapp ansiktet tørt.
 
Vær forsiktig med å ikke bruke kroppsskrubb, da den har enda grovere korn som kan skade huden.

Gi huden nødvendig fuktighet

Påfør en fuktighetskrem som passer til din hudtype etter rens eller dusj. En god fuktighetskrem hjelper med å holde huden hydrert, myk og beskyttet. Masser kremen forsiktig inn i huden til den er absorbert. Husk å også inkludere halsen i din rutine.

Solbeskyttelse

Solens stråler kan også påvirke hudens helse som å forverre akne, forårsake sensitivitet eller irritasjon. Ved å beskytte huden mot solen kan du opprettholde en sunn og balansert hudtilstand.
 
Bruk en solkrem med minimum SPF 30 hver dag for å beskytte huden mot skadelige UV-stråler. Påfør solkremen jevnt over ansiktet og andre eksponerte områder rundt 15-30 minutter før du går ut i solen. Gjenta påføringen etter behov, spesielt etter svetting eller bading.

Barbering

Hvis du barberer deg, kan du velge det produktet som passer for din hud og skjeggtype for å redusere risikoen for irritasjon. Hvis du har normal eller tørr hud vil barberingsgel, barberingsskum eller barberingskrem være ideelt ved barbering. Ved tykt og grovt skjegg anbefaler vi barberingssåpe. For sensitiv hud som er utsatt for irritasjon etter barbering er barberingsolje løsningen for deg.
 
Husk å bruke en skarp barberhøvel og barber i retningen av hårets vekst for å unngå kutt og hudirritasjon.
 
Etter barberingen kan du påføre en aftershave eller lotion for å berolige huden og redusere rødhet.