Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Oppgrader din barberingsrutine

Oppgrader din barberingsrutine

For å oppnå et best mulig resultat etter barberingen krever det riktig forberedelse, riktige verktøy, riktige produkter og gode teknikker. Her er fem gode tips for hvordan du kan få en enkel, jevn og behagelig barbering.

Forberedelse

Før du begynner med barberingen er det viktig å vaske ansiktet med varmt vann. Gjerne ta en varm dusj eller trykk et våt og varmt håndkle mot huden for å åpne porene. Bruk også en mild såpe som vil fjerne smuss, olje og døde hudceller og myker opp skjeggstubbene. Dette vil gjøre det enklere å barbere seg senere.

Videre påfører du et lag med barberolje, barberingskrem eller -såpe. La så produktet sitte i noen minutter for å myke opp skjegget ytterligere.

Påføring av barberingsgel/barberingsskum

Før du påfører barberingsskremet er det viktig å riste boksen grundig. Dette vil hjelpe med å blande ingrediensene for å sikre en jevn fordeling av skummet.
 
Påfør skummet jevnt over området du ønsker å barbere. For å spre skummet i et jevnt lag på huden kan en barberkost være til god hjelp. Når skummet er jevnt fordelt, kan du begynne barberingsprosessen.

Utnytt barberhøvelens potensial

Velg en høvel som passer deg. Flere blader kan gi en tettere barbering, men det er også viktig å finne en høvel som fungerer godt med din hudtype og skjeggtetthet.

Pass også på at bladet er skarpt. Et uskarpt blad kan påføre irritasjon og kutt, så bytt blad jevnlig for å opprettholde en god barbering.
 
Barber i retningen skjegget vokser for å redusere risikoen for inngrodde hår og irritasjon.
 

Skånsom barbering

Hold huden stram med den ene hånden mens du barber med den andre. Dette bidrar til å jevne ut huden og gi en jevnere barbering.
 
Hold barberhøvelen med et lett og jevn trykk. Barber i retning av hårets vekst for å unngå inngrodde hår og irritasjon. Unngå å dra for hardt eller gå over samme område flere ganger, da dette kan føre til kutt og hudirritasjon.
 
Underveis av barberingen er det også viktig å jevnlig skylle barberhøvelen for å fjerne hår og barberkrem. Dette gir en bedre barbering og forhindrer tilstopping av bladet som kan føre til lugging. Bytt ut gamle eller sløve barberblader for å unngå kutt og hudirritasjon.

Gi huden nødvendig etterpleie

Når barberingen er gjennomført er det viktig med etterpleie. Skyll ansiktet grundig med kaldt vann etter barberingen for å lukke porene.
 
Deretter kan du påføre krem eller -balsam for å fukte og berolige huden. Dette kan motvirke kviser og rødhet. Etter du er ferdig med barberingen er det viktig å unngå unødvendig berøring av ansiktet for å unngå irritasjon.
Husk at hver persons hud og skjeggvekst er unik, så det kan være nødvendig å eksperimentere med ulike produkter for å finne det som fungerer best for deg.