Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Alt du trenger å vite om Concealer

Alt du trenger å vite om Concealer

Å velge riktig concealer kan være en nøkkelkomponent for å oppnå en feilfri og strålende makeup-look. Her har du en guide med alt du trenger å vite om concealer, fra valg av riktig type til bruk og feilfri påføring.

Hvordan velge riktig concealer?

Når du velger concealer, er det viktig å vurdere hudtonen og hudtypen din. Concealere kommer i forskjellige konsistenser, fra flytende til faste formuleringer. For de med tørr hud, er flytende concealere ofte ideelle, mens de med fetere hudtyper kan dra nytte av faste konsistenser. I tillegg kommer det ofte an på hva du ønsker å dekke og området. Skal du dekke urenheter i ansiktet vil en tykkere concealer ofte har mer dekkevne, mens en mer flytende concealer egner seg godt under øynene for å dekke mørke ringer da den vil legge seg finere på den tynne huden i øyeområdet.
 

Hva gjør en concealer?

Concealer er en multifunksjonell makeup-produkt som brukes til å dekke hva enn du måtte ønske fra ujevnheter, rødhet, kviser og mørke ringer. Den skaper en jevn base for resten av makeup-looken, men kan også fint brukes alene uten annen sminke for en rask og effektiv løsning om du ønsker å dekke litt her og der.
 

Hvordan bruker man en concealer?

Påføring av concealer er en enkel prosess. Påfør den forsiktig med fingertuppene eller en concealerbørste og blend forsiktig inn i huden. Du kan bruke den før eller etter foundation, avhengig av dine preferanser.

Concealer VS. Foundation

Forskjellen på Concealer og Foundation

Mens foundation gir generell dekning til hele ansiktet, brukes concealer til å målrettet dekke spesifikke områder. Du kan bruke en concealer i hele ansiktet slik som en foundation, men som oftest vil du ikke trenge like mye dekk i alle områder. Derfor benyttes concealeren der det trengs ekstra dekk, og en foundation for å jevne ut hudtonen i hele ansiktet.

Skal Foundation eller Concealer Først?

Det er generelt anbefalt å påføre foundation først for å jevne ut hudtonen. Deretter kan du bruke concealer på eventuelle ujevnheter som fortsatt er synlige. Men, mange liker også å påføre concealer først der man vet at foundation ikke vil dekke nok, for deretter å påføre foundation og få samme tone i hele fjeset. Concealer under øynene eller andre steder en påfører for å lysne områder påføres etter foundation.

 

Hvilken farge skal jeg velge på concealer?

Velg en concealer som matcher hudtonen din for generell dekning. For å kamuflere spesifikke farger, som mørke ringer eller rødhet, kan du bruke fargekorreksjoner: gul/rosa for blå ringer, lilla for gule hudtoner, grønn for rødhet.

Hva gjør gul concealer?

Gul concealer brukes for å nøytralisere blå eller lilla toner, som mørke ringer.

Hvilken farge dekker blå ringer?

Fersken- eller oransjefarget concealer kan hjelpe med å dekke blå ringer.

Hva gjør Lilla concealer?

Lilla concealer brukes til å korrigere gulaktige hudtoner.

Hva gjør grønn concealer?

Grønn concealer brukes til å korrigere rødhet og irritasjon i huden.

Kan man bruke concealer som contour?

Ja, du kan bruke en mørkere concealer for å konturere og forme ansiktet.

Er Highlighter og Concealer Det Samme?

Nei, highlighter og concealer er ikke det samme. Concealer brukes for å dekke ujevnheter, mens highlighter brukes for å fremheve og gi glød. En highlighter inneholder også ofte skimmer og/eller glitter, hvilket du ofte ikke ønsker å påføre over ujevnheter, kviser eller direkte under øynene.

 

Hvordan legge concealer for å dekke, skjule og fremheve ulike områder i ansiktet

Ønsker du å lysne for eksempel øyeområdet eller panne, kinnben og nese kan du benytte en concealer som er lysere enn din egen hudtone (eller foundation du har lagt) for å fremheve disse områdene i ansiktet.

Hvordan Sminke Bort Rynker Under Øynene?

Påfør concealer forsiktig og unngå å dra i huden. Velg en fuktighetsgivende formel for å forhindre at concealeren legger seg i rynkene.

Hvordan Legge Concealer Under Øyne?

Påfør concealer i en oppadgående trekant under øynene og blend forsiktig for å lysne området.

Hvordan Dekke Mørke Ringer Under Øynene?

Bruk en concealer med en fargekorreksjon, som gul eller fersken, for å nøytralisere mørke ringer. Påfør deretter en concealer i din egne hudtone, eller lysere, for å dekke og eventuelt lysne området etter behov.

Hvordan Dekke Over Rødhet i Ansiktet?

Bruk grønn concealer for å nøytralisere rødhet før du påfører foundation eller concealer.

Hvordan Dekke Over Kviser?

Påfør concealer direkte på kvisen og blend forsiktig for å dekke den. Er urenheten veldig rød kan det også hjelpe å påføre en grønn fargekorrigerende concealer først for så å gå over med en concealer i din hudtone etterpå.

Hvordan Få Concealer til å Sitte hele dagen?

For å få concealeren til å sitte hele dagen, kan du bruke en primer før påføring og sette den med et lett pudder etterpå.

Hvordan Unngå at Concealeren creaser?

Unngå overflødig produkt og sett concealeren med et lett pudder for å forhindre at den legger seg i fine linjer