Finn riktig foundation til din hudtype

Finn riktig foundation til din hudtype

Det mest avgjørende trinnet for å hjelpe deg å velge riktig foundation er å forstå din huds behov og din hudtype. Vi hjelper deg med å begrense valgene dine med denne guiden.

Tørr hud:

Hvis du har tørr hud som føles stram og har en tendens til å flasse bør du gå for en flytende foundation. Disse gir ofte huden mer fukt. Det kan også være lurt å velge en foundation med en glødene finish for å balansere det tørre matte utrykket tørr hud kan ha. Styr unna foundation med «puddereffekt» da dette potensielt tørker ut huden din. Husk å alltid bruke en god fuktighetskrem som underlag, og en fuktighetsgivende primer. 

Kombinert og fet hud:

Har du kombinasjonshud, betyr det vanligvis at du har en fet T-sone og relativt tørre partier ellers i ansiktet. Velg gjerne en oljefri foundation, og legg litt ekstra mattende pudder i T- sonen. Det kan også være lurt å investere i en mattende primer som påføres i områdene der du fort blir fet. 

 

Foundation til moden hud:

Med alderen blir huden i større grad fuktfattig og fine linjer og rynker kommer til syne. Da blir det ekstra viktig å velge riktig foundation. Matt og dekkende foundation eller foundation med pudder-finish har en tendens til å legge seg i linjer og fremheve rynker. For en moden hud anbefales derfor en pleiende foundation som gjerne inneholder solfaktor og har en glødende finish. En serumfoundation har disse egenskapene og vil gi liv tilbake til huden!