Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Foundation Guide - Finn riktig farge og type

Foundation Guide - Finn riktig farge og type

Lurer du på hvordan du finner den perfekte foundation som passer akkurat din hud? I vår guide tar vi deg gjennom alt du trenger å vite for å gjøre det valget enklere. Vi forklarer hvordan du kan finne ut av din hudtone og undertone, og gir deg tips til å unngå at foundationen blir oransj. Vi ser også på hvordan du velger riktig foundation basert på din hudtype, enten den er tørr, kombinert eller fet. Vi hjelper deg med å finne og bruke foundation riktig slik at den ser naturlig ut, føles behagelig og holder hele dagen.

Tørr hud:

Hvis du har tørr hud som føles stram og har en tendens til å flasse bør du gå for en flytende foundation. Disse gir ofte huden mer fukt. Det kan også være lurt å velge en foundation med en glødene finish for å balansere det tørre matte utrykket tørr hud kan ha. Styr unna foundation med «puddereffekt» da dette potensielt tørker ut huden din. Husk å alltid bruke en god fuktighetskrem som underlag, og en fuktighetsgivende primer. 

Kombinert og fet hud:

Har du kombinasjonshud, betyr det vanligvis at du har en fet T-sone og relativt tørre partier ellers i ansiktet. Velg gjerne en oljefri foundation, og legg litt ekstra mattende pudder i T- sonen. Det kan også være lurt å investere i en mattende primer som påføres i områdene der du fort blir fet. 

 

Foundation til moden hud:

Med alderen blir huden i større grad fuktfattig og fine linjer og rynker kommer til syne. Da blir det ekstra viktig å velge riktig foundation. Matt og dekkende foundation eller foundation med pudder-finish har en tendens til å legge seg i linjer og fremheve rynker. For en moden hud anbefales derfor en pleiende foundation som gjerne inneholder solfaktor og har en glødende finish. En serumfoundation har disse egenskapene og vil gi liv tilbake til huden! 

Påføring av Foundation – steg for steg

1. Forberedelse av huden: Det første steget i å oppnå en feilfri foundation er forberedelse av huden. Start med en god hudpleierutine som passer din hudtype. Rens huden grundig og påfør en fuktighetskrem for å sikre at huden er hydrert og glatt. Dette legger et ideelt grunnlag for makeup.
 
2. Primer - Hemmeligheten til langvarig effekt: Etter hudpleie, påfør en primer. Primeren fungerer som en barriere mellom huden og makeupen, og hjelper foundationen med å sitte jevnere og vare lenger. Velg en primer som passer din hudtype og de behovene du har, enten det er å minimere porer, kontrollere olje, eller tilføre ekstra glød.
 
3. Foundation: Finn din teknikk:
Svamp: For en lett til medium dekkevne, bruk en fuktet makeupsvamp. Dette gir et mer naturlig og jevnt resultat.
Kost: Bruk en foundationkost for medium til full dekkevne. Kostens tettere børster gir en mer polert finish.
Fingre: For en svært lett dekkevne og en mer naturlig look, kan du bruke fingrene. Varmen fra hendene hjelper til med å smelte foundationen inn i huden.
 
4. Concealer - Før eller etter foundation?
Det er ofte en debatt om concealer skal påføres før eller etter foundation. Generelt anbefales det å påføre concealer etter foundation. Dette hjelper med å unngå å smøre bort concealeren mens du jobber med foundationen, og du vil også bruke mindre produkt fordi foundationen allerede har dekket noe av det du ønsker å skjule.
 
5. Setting Spray - For ekstra holdbarhet: Etter at foundation og concealer er påført, kan du bruke en setting spray for å låse makeupen på plass. Dette trinnet hjelper til med å holde makeupen frisk og på plass hele dagen.
 
6. Hvorfor blir foundation «kakete»?
Foundation kan kake seg av flere grunner. Det kan være at huden ikke er tilstrekkelig fuktet, at det er for mye produkt på ett område, eller at produktene ikke er kompatible med hverandre (for eksempel en oljebasert foundation med en vannbasert primer). For å unngå dette, sørg for å forberede huden godt, bruk riktig mengde produkt, og velg produkter som fungerer godt sammen.

Velg riktig farge på foundation:

1. Hvilken hudtone har jeg?
Først må du finne ut hvilken hudtone du har. Hudtonen refererer til den faktiske fargen på huden din, som kan variere fra meget lys til dyp. En effektiv måte å bestemme hudtonen på er ved å se på huden i dagslys. Prøv foundation på kjevelinjen; den ideelle fargen skal smelte sømløst inn i din naturlige hudfarge.
 
2. Finne hudens undertone:
Å forstå hudens undertone – om den er varm, nøytral, eller kald – er nøkkelen til å finne den perfekte foundationfargen.

Varme Undertoner: Huden har en gyllen, fersken eller gul undertone.
Nøytrale Undertoner: Huden har en balanse og kan ha en blanding av både gule og rosa undertoner.
Kalde Undertoner: Huden har rosa, rød, eller blå undertoner.

En enkel test for å finne undertonen er å se på fargen på venene dine under naturlig lys. Hvis de ser grønne ut, har du sannsynligvis varme undertoner. Hvis de ser blå eller lilla ut, har du kalde undertoner. Hvis det er vanskelig å bestemme, er du sannsynligvis nøytral.
 
3. Hvorfor Blir Foundationen Oransj?
Et vanlig problem med foundation er at den kan oksidere på huden, noe som betyr at den reagerer med oksygen og endrer farge etter påføring. Dette kan føre til at foundationen blir oransj. For å unngå dette, velg en foundation som er kjent for å holde seg tro mot sin opprinnelige farge, og prøv alltid produktet på huden din før kjøp. Det kan også hjelpe å bruke en primer som skaper en barriere mellom huden og foundationen.