Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Den komplette mascara-guiden

Den komplette mascara-guiden

Denne artikkelen kaster lys på kunsten av å velge riktig mascara og hvordan å bruke denne. Mascara er mer enn bare sminke; det er et nøkkelverktøy som kan totalt forvandle ditt blikk og øyne, derfor er det avgjørende å finne den perfekte mascaraen som samsvarer med dine ønsker og behov. Vi tar deg med gjennom denne oppdagelsesreisen, fra å identifisere den ideelle typen for deg til å dele strategiske tips og teknikker for effektiv påføring. Videre, vil vi veilede deg i å velge passende tilbehør som komplementerer og maksimerer effekten av din mascara, for et fullverdig resultat.

Hvordan finne riktig mascara?

For lengde og definisjon
En mascara med gummikost er som regel best for et naturlig resultat, da børsten har mindre og kortere tagger. Dersom du vil fremheve øynene, men ønsker et diskret resultat, bør du velge en tynn og lang kost. Dersom du har kortere vipper, kan det være lurt å velge en kost som er tynn, men kortere i lengden. Dette vil gjøre det enklere for deg å treffe alle vippene, inkludert de innerste.

 

For volum og fylde
Når du er på jakt etter en mascara som gir volum og fylde, er det viktig å velge en med en stor og tykk børste. Denne type børste er nøye designet for å dekke hver enkelt vippe grundig, noe som bidrar til å skape et fyldigere og mer dramatisk utseende. De er ofte utstyrt med tette børstehår som hjelper til med å påføre et rikelig lag av produktet på vippene og sørger for maksimal volumeffekt.
Hvorfor velge vannfast mascara
Mange mascaratyper kommer også i vannfast variant, som kan være essensielt til spesielle anledninger. Enten det er sommer og man har planlagt en dag ved havet eller på stranden, eller om man skal i bryllup, er vannfast mascara redningen for sminken! I motsetning til en vanlig mascara, vil denne holde seg på plass gjennom svette, tårer, regn, svømming eller generelt mm man er i mye aktivitet. Mange velger også vannfast mascara på grunn av at den holder krøllen på vippene mye lenger og har også en tendens til å smitte mindre under eller over øynene. Har man sensitive øyne eller bruker kontaktlinser, er det også anbefalt å bruke en vannfast type, da denne er mindre sannsynlig å smitte av og irritere øynene.

Noe som er verdt å huske på ved bruk av vannfast mascara er at den er mer uttørkende for vippene, så det er ikke anbefalt å bruke den hyppig over lengre tid. Samtidig bør man være obs på at vannfast mascara ikke fjernes med varmt vann eller vanlig sminkefjerner. En oljebasert sminkefjerner er nødvendig for effektivt resultat, samtidig som den tar vare på vippene.


Påføring og fjerning av mascara

For å oppnå det perfekte resultatet, uten klumper, søl under øynene, og med fine, definerte vipper, er det noen nøkkelstrategier du kan følge.

For det første, for å unngå mascara under øynene, kan du vurdere å bruke en lett, vannfast formel, som omslutter vippene og forhindrer smudging. Fo å unngå klumper, sørg for å fjerne overflødig mascara fra børsten før påføring, og bruk en zigzag-bevegelse fra rot til tupp. Dette hjelper med å separere vippene og fordele produktet jevnt.
En øyevippeprimer kan også være en game changer; den forbereder vippene ved å gi en jevn base for mascaraen, forlenger holdbarheten, og kan til og med bidra til ekstra volum og lengde.
Til slutt, for å unngå dryssing av mascara gjennom dagen, vurder å påføre et lett lag med gjennomsiktig pudder under øynene for å fange opp eventuelle dryss.

Tips til fjerning av mascara
Bruk en sminkefjerner som er spesielt formulert for øynene, spesielt hvis du bruker vannfast mascara. Oljebaserte sminkefjernere er effektive for å oppløse vannfast mascara, mens micellarvann kan være et godt valg for sensitiv hud.

1. Dypp et rent bomullspad i sminkefjerner, og hold den mot lukkede øyelokk i noen sekunder. Dette hjelper produktet med å løse opp mascaraen, noe som gjør det lettere å fjerne.
2. Vær forsiktig når du tørker av mascaraen. Start ved roten av vippene og stryk forsiktig nedover. Unngå å gni eller dra i området rundt øynene, da dette kan forårsake irritasjon og skade på de fine øyevippene.
3. Etter at du har fjernet mascaraen, er det viktig å rense ansiktet for å fjerne eventuelle rester av sminkefjerner og mascara. Bruk en mild ansiktsrens som passer til din hudtype.
4. Vurder å bruke et øyevippeserum eller en nærende øyeolje etter rens. Dette kan bidra til å styrke og pleie vippene, spesielt etter bruk av vannfast mascara som kan være mer uttørrende.

Hvor ofte bør man bytte mascara? 

Det anbefales å bytte ut mascaraen din omtrent hver tredje til sjette måned. Grunnen til dette er at mascara er utsatt for bakterievekst, spesielt siden den brukes nær øynene og børsten ofte kommer i kontakt med luft og øyevipper. Etter åpning kan mascaraen begynne å samle bakterier, som kan føre til øyeinfeksjoner eller irritasjon.

Mange kosmetikkprodukter, inkludert mascara, har trykket på pakningen som indikerer hvor lenge produktet kan brukes trygt etter åpningen. Dette er ofte et lite symbol som ligner en åpen krukke med et tall og bokstaven "M" (for måneder) på innsiden. For eksempel, "6M" betyr at produktet er trygt å bruke i seks måneder etter åpning.

For å oppbevare mascaraen på best mulig måte og sørge for at den holder litt lenger er det lurt å ha den på et kjølig, tørt sted vekk fra direkte sollys. Varme og lys kan bryte ned produktets formel og fremskynde veksten av bakterier.

Rengjør også børsten regelmessig for å fjerne klumper og hindre bakterievekst. Bruk en mild, antibakteriell løsning og la børsten tørke helt før du setter den tilbake i tuben.

Det kan også være lurt å unngå å pumpe børsten. Pumpebevegelser kan trekke luft inn i tuben, noe som tørker ut produktet og fremmer bakterievekst. I stedet, vri børsten forsiktig når du tar den ut.

Et siste og viktig tips er å ikke dele mascaraen din! Selv med nære venner eller familie, bør du unngå å dele mascara for å forhindre krysskontaminering.


Det lille ekstra

Når det gjelder å maksimere effekten av din mascara, er det noen viktige tilbehør som kan gjøre en stor forskjell.

En øyevippeprimer er et utmerket utgangspunkt; den påføres før mascara for å forberede vippene, gi ekstra volum og lengde, og forbedre holdbarheten av mascaraen.
En vippetang er et annet essensielt verktøy, spesielt for de med rette vipper. Den brukes før påføring av mascara for å krølle vippene, åpne blikket og gjøre at mascaraen ser enda mer imponerende ut.
Til slutt er en vippekam et nyttig verktøy for å finjustere utseendet. Etter påføring av mascara, kan en vippekam brukes til å separere vippene, fjerne klumper og sikre en jevn og definert finish.