Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Finn den perfekte krølltangen for deg

Finn den perfekte krølltangen for deg

Når det kommer til styling av hår, er krølltangen et uunnværlig verktøy. Den kan forvandle flatt og livløst hår til strålende og livlige krøller. Men med så mange typer og modeller på markedet, kan det være vanskelig å vite hvilken krølltang som er best for deg. I denne artikkelen vil vi utforske alt du trenger å vite for å finne verktøyet for ditt ønskede krølle-resultat.

Hvilken størrelse bør krølltangen min ha?

Å velge den rette krølltangen er avgjørende for å oppnå ønsket krøllestil. Når det gjelder krølltenger, er størrelsen på tangelementet (ofte kalt barrel) en av de viktigste faktorene som bestemmer typen krøller eller bølger du kan skape.

Små, Definerte Krøller: For å skape små, stramme og definerte krøller, er en tynn krølltang med en diameter på omkring 1-2 cm ideell. Denne størrelsen er perfekt for å lage presise spiralkrøller og fungerer godt på både kort og langt hår.

Medium Krøller: En krølltang med en middels størrelse, rundt 2-3 cm i diameter, er flott for å skape klassiske, allsidige krøller. Denne størrelsen passer til de fleste hårtyper og lengder, og gir et naturlig og lekent utseende.

Store Bølger: For store, glamorøse bølger, er en større krølltang på 3-4 cm eller mer ideell. Denne størrelsen skaper løse, flytende bølger som gir en elegant og sofistikert stil, spesielt på langt hår.

Hvilken vei skal man krølle håret?

Når du krøller håret, er retningen du krøller det i viktig for å oppnå ønsket resultat. Her er noen generelle tips rundt retning på dine krøller:
Krøller vekk fra ansiktet: For et mer naturlig og åpent utseende, krøll håret vekk fra ansiktet. Dette betyr at du krøller håret utover, bort fra ansiktet på begge sider. Dette gir en flatterende ramme for ansiktet og er en populær stil. 

Krøller mot ansiktet: Noen foretrekker å krølle noen av håret innover, mot ansiktet, for en mer variert og dynamisk look. Dette kan skape en mer klassisk, vintage stil, spesielt hvis krøllene er strammere.

Alternerende retninger: For en mer uformell og avslappet stil, kan du veksle mellom å krølle noen seksjoner av håret utover og noen innover. Dette skaper en mer naturlig og tilfeldig effekt og gir håret mer tekstur og bevegelse.

Samme retning ved ansiktet: Uansett hva du foretrekker av retning på dine krøller er en god hovedregel at håret som rammer inn annsiktet på hver side bør krølles på samme måte, enten fra ansiktet, eller mot ansiktet. Dette rammer inn ansiktet og gir frysyren mer symetri.

Vertikal vs. Horisontal: Krølling i vertikal retning (med krølltangen pekende nedover) gir mer avslappede, bølgete krøller, mens krølling i horisontal retning gir strammere og mer definerte krøller.

Husk at hårtype og tekstur også kan påvirke hvordan krøllene holder seg og ser ut, så det kan være lurt å eksperimentere for å finne ut hva som fungerer best for ditt hår.

Hva er forskjellen på krølltang med klype vs. mast (Krøllstav)?

En tradisjonell krølltang har en klype som hjelper med å holde håret på plass mens du krøller det. Dette gir deg mer kontroll og er spesielt nyttig for nybegynnere. Imidlertid kan klypen noen ganger etterlate merker i håret hvis den ikke brukes riktig.

En krøllstav, eller krølltang uten klype, gir brukeren mer fleksibilitet til å lage en rekke krøller og bølger, fra stramme spiraler til løse bølger. Den krever litt mer teknikk og praksis, men resultatet er ofte mer naturlige og frie krøller uten klypemerker.

Hva er forskjellen på en bølgetang og en krølltang?

En bølgetang er spesielt designet for å skape bølger fremfor spiralkrøller. Den har vanligvis flere barrer side ved side, og brukes til å trykke håret inn i en bølget form. Resultatet er jevne, definerte bølger over hele håret. Krølltangen, på sin side, er beregnet på å lage spiralkrøller. Den kan variere i størrelse for å skape alt fra små, stramme krøller til store, løse bølger.

Keramiske varmebørster og varmluftsbørster

Et populært alternativ til krølltang er varmebørste. Vi skiller mellom keramiske varmebørter og varmluftsbørster. Keramiske varmebørster kombinerer funksjonene til en hårstrøk og en krølltang. Den keramiske børsten distribuerer varme jevnt, reduserer frizz og skaper glatte krøller eller bølger mens du børster gjennom håret. Varmluftsbørster blåser varm luft gjennom en børste, som ikke bare krøller håret, men også tørker det samtidig. De er perfekte for å skape en mer naturlig, bølget stil og er spesielt nyttige for å skape volum ved røttene.

Krøller Uten Varme

Heatless curls er en skånsom og skade-fri metode for å oppnå krøller. Dette kan gjøres ved å bruke spesielle produkter som Bloom Heatless Curls Set, som innebærer å rulle håret rundt myke stenger eller bånd og la det sette over natten. Denne metoden er perfekt for de som ønsker å unngå varmeskader, spesielt de med fint eller skadet hår. 
Her er en trinnvis guide for å bruke et typisk heatless curl set:

1. Forbered håret:
Start med rent og lett fuktig hår. Det kan være lettere å håndtere og vil ta form bedre når det tørker.
Påfør en lett mousse eller leave-in balsam for ekstra hold og beskyttelse, spesielt hvis håret ditt har en tendens til å falle flatt eller miste krøller raskt. Du kan også bruke saltvannspray for hold eller hårolje for ekstra glans og shine.

2. Seksjoner håret:
Del håret i to seksjoner som om du skulle lage hestehaler på hver side av hodet.
For mer volum, kan du skape flere seksjoner.

3. Plasser Curling Ribbon:
De fleste heatless curl sets kommer med en lang curling ribbon eller stang som skal plasseres på toppen av hodet.
Fest den på plass ved hjelp av en klips eller bøy den slik at den sitter godt.

4. Vri og rull:
Ta en liten seksjon av håret, og start ved toppen, vri håret rundt curling ribbonen.
Fortsett å vri og legge til mer hår etter hvert som du beveger deg nedover, akkurat som du ville gjort med en fransk flette.
Sørg for at vridningen er stram nok til å holde formen, men ikke så stram at den trekker eller er ubehagelig.

5. Sikre endene:
Når du har viklet hele lengden av håret rundt curling ribbonen, sikre enden med en silikonelastikk eller et lignende bånd som ikke skader håret.

6. La krøllene sette seg:
La curling ribbonen være i håret i flere timer, helst over natten. Jo lenger du lar den være i, jo mer definerte blir krøllene. Dette er en skånsom prosess, da det ikke er noen varme involvert, så det er trygt å la den sitte i lengre perioder.

7. Ta ut curling ribbon
Når du er klar til å fjerne curling ribbonen, løsne forsiktig strikkene og rull håret ut. Gjør dette forsiktig for å unngå å floke eller dra i krøllene.

8. Style Krøllene:
Når krøllene er løsnet, kan du bruke fingrene eller en bredtannet kam for å forsiktig style dem.
For ekstra hold, bruk en fleksibel hårspray. Unngå å børste gjennom krøllene med en fin kam eller børste, da dette kan føre til at krøllene mister sin form og blir frizzy.

Heatless Curls Kit

Hvordan får jeg krøllene mine til å holde?

For å sikre at dine nykrøllede lokker forblir livlige og definerte hele dagen, er det viktig å bruke riktige produkter og teknikker. Her er noen utvidede tips for å oppnå holdbare krøller:

Velg riktige stylingprodukter

Hårspray: Investér i en kvalitetshårspray med sterk hold, men som likevel tillater noe bevegelse for et naturlig utseende. En god hårspray vil låse krøllene på plass uten å gjøre dem stive eller klissete.

Mousse: For ekstra volum og hold, bruk en volumgivende mousse før du krøller håret. Moussen bidrar til å bygge en base som holder krøllene intakte lenger.

Volumspray/Saltvannsspray: Et alternativ til mousse som kan gi håret litt ekstra grip og hold er volumspray eller saltvansspray. produktene gir litt ekstra tekstur til håret som igjen kan føre til bedre hold på frisyren. 

Krøllekrem: For de med naturlig bølget eller krøllete hår, kan en krølledefinerende krem hjelpe med å fremheve krøllene og motstå krus.

Prepp og teknikk

Prepping med varmebeskyttende spray: Alltid start med en varmebeskyttende spray for å minimere varmeskade. Dette vil også bidra til å holde krøllene på plass lenger.

Unngå å overarbeide håret: Når du krøller håret, prøv å unngå å dra eller vri for mye. Dette kan føre til at krøllene blir løsere og mindre holdbare.

Etter Krølling:
Vent før du rører: Etter at du har krøllet en seksjon, la den avkjøle og sette seg før du rører ved den. Dette hjelper krøllen med å "låse seg" på plass.

Hårruller:
For å få krøllene til å holde seg enda bedre kan det være lurt å rulle opp krøllene i en hårull rett etter du har laget krøllen. Dette vil vi et volumiøst resultat og gjøre at formen holder seg lengere. 

Børst med fingrene: Når alle krøllene er på plass, bruk fingrene eller en bredtannet kam til forsiktig å løsne dem for et mer naturlig utseende. Unngå å bruke en tett børste, da dette kan dra ut krøllene.

Gjennom dagen

Unngå fuktighet: Fuktighet kan være en krøll-killer. På fuktige eller regnfulle dager, vurdér å bruke en anti-frizz spray eller serum for å holde krøllene intakte.

Minimal berøring: Jo mindre du berører håret gjennom dagen, desto bedre. Oftest vil oljene fra hendene bryte ned krøllene og føre til at de blir slappe.

Gjennom natten

Sov med silke: Hvis du ønsker å bevare krøllene over natten, vurder å sove med en silkehodeplagg eller på en silkepute. Dette reduserer friksjon og hjelper med å bevare krøllenes form.

Ved å følge disse tipsene, kan du maksimere holdbarheten av dine krøller, og nyte en frisyre som ser like frisk og livlig ut på kvelden som den gjorde på morgenen. Husk at det viktigste er å finne en balanse mellom å holde krøllene på plass og opprettholde hårets naturlige bevegelighet og glans.

Hvordan få krøller med hårføner

Å skape krøller med en hårføner krever teknikk og de rette verktøyene. For å starte, trenger du en kvalitets hårføner med diffusor-tilbehør, som er nøkkelen til å oppnå myke, naturlige krøller.

Først, vask håret og påfør en varmebeskyttende spray for å unngå skader. Mens håret fortsatt er fuktig, påfør en krølldefinerende krem eller mousse for å hjelpe krøllene med å holde formen. Del håret inn i seksjoner, og arbeid med en seksjon av gangen. Plasser diffusoren nær roten og beveg den forsiktig mot tuppene, mens du klemmer håret forsiktig for å fremheve krøllene. Hold diffusoren i en vinkel som hindrer frizz og hjelper med å løfte håret ved roten for ekstra volum. Gjenta prosessen til hele håret er tørt. For ekstra hold, avslutt med en lett hårspray.

Med riktig teknikk og verktøy, kan hårføneren være et flott alternativ til tradisjonelle krølltenger for å skape naturlige og livlige krøller.