Tørr eller dehydrert hud?

Tørr eller dehydrert hud?

Hva er forskjellen på tørr og dehydrert hud? Hovedforskjellen mellom en tørr og dehydrert hud er at tørr hud er en hudtype, mens dehydrert er en hudtilstand - noe som innebærer at den kun oppstår periodevis. Her finner du en guide for å finne perfekte produktene til ditt behov.

En tørr hud har mangel på fett, og en dehydrert hud har mangel på fuktighet.  Hovedforskjellen mellom en tørr og dehydrert hud er at tørr hud er en hudtype, mens dehydrert er en hudtilstand - noe som innebærer at den kun oppstår periodevis. Årstider, livsstil, miljø og klima er noen av faktorene som spiller inn.

En tørr hud kjennetegnes av en stram følgelse, og kan syntes i hudoverflaten ved små, nesten usynlige porer. Huden har en matt overflate og kan se gusten og livløs ut. Den får fortere tørrhetslinjer og mer markerte linjer enn det en normal/fet hud gjør, og kan tidvis flake seg under sminke. En tørr hud trenger produkter som er milde, fuktighetsgivende og pleiende. Har du en tørr hudtype er det derfor nødvendig med produkter som ikke bare tilfører fuktighet, men også fett. Et oljeserum for tørr hud eller et dypt pleiende serum i komibinasjon med en rik fuktighetskrem er derfor midt i blinken.

 

En dehydrert hud føles også tørr og stram ut. Forskjellen er at huden er tørr «utenpå» og fet under, og syntes ofte ved store porer. Mange opplever også fet t-sone da huden overproduserer talg for å kompansere for fukttapet. Dersom dette høres kjent ut for deg, er løsningen et serum for å booste hudens fuktighetsnivå som behandler dehydreringen og balanserer huden. En oljefri fuktighetskrem bør også implementeres i din rutine.