Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Solkrem for gravide og ammende

Solkrem for gravide og ammende

Som gravid er det viktig å være ekstra forsiktig med soling og solpleie, da huden din blir mer følsom for UV-stråler og det kan øke risikoen for solskader og hudkreft. Solkrem er derfor et must-have når du skal ut i solen. Her er noen ting du bør tenke på når du skal velge solkrem som gravid.

Hva bør man tenke på når man velger solkrem som gravid eller ammende?

Når du velger solkrem som gravid eller ammende, er det viktig å se etter en som er trygg å bruke og ikke inneholder ingredienser som kan være skadelige for deg eller babyen din. Noen ingredienser som bør unngås inkluderer retinyl palmitate (vitamin A), oxybenzone, homosalate og octinoxate.

Retinyl palmitate er en form for vitamin A som kan øke risikoen for fosterskader. Det er derfor viktig å unngå solkremer som inneholder denne ingrediensen når du er gravid eller prøver å bli gravid.

Oxybenzone, homosalate og octinoxate er ingredienser som kan ha hormonforstyrrende effekter og kan påvirke utviklingen av babyens reproduktive system. Disse ingrediensene bør derfor også unngås.

Du bør også være oppmerksom på duftstoffer og parfyme i solkremer, da disse kan være irriterende for huden din og føre til allergiske reaksjoner.

Hvilke ingredienser bør man se etter?

Når du velger solkrem som gravid eller ammende, er det viktig å se etter en solkrem som er trygg å bruke og inneholder naturlige og milde ingredienser som ikke vil irritere huden din. Noen ingredienser som kan være gunstige å se etter inkluderer:

Titanium dioxide og zinc oxide: Disse ingrediensene er trygge og effektive i å blokkere både UVA- og UVB-stråler. De gir også en naturlig beskyttelse og vil ikke irritere huden din.

Grønn te ekstrakt: Grønn te ekstrakt inneholder antioksidanter som beskytter huden mot skade fra solen og bidrar til å redusere betennelse i huden.

Vitamin E: Vitamin E er en antioksidant som bidrar til å beskytte huden din mot frie radikaler som kan føre til skade på cellene.

Aloe vera: Aloe vera er en naturlig ingrediens som hjelper til å lindre irritasjon og rødhet i huden etter soling.

Solkrem til ansikt

Aftersun

Når du er gravid eller ammende, er det viktig å velge en trygg aftersun som ikke inneholder skadelige ingredienser. Aftersun kan bidra til å lindre solbrent eller irritert hud etter soling og gi nødvendig fuktighet til huden. Du bør se etter en aftersun som inneholder naturlige ingredienser som aloe vera, kamille og grønn te ekstrakt for å berolige og gi fuktighet til huden. Det kan også være en fordel å ungå aftersun med parfyme eller duftstoffer som kan irritere huden din. Ved å bruke en mild og naturlig aftersun kan du gjenopprette huden din etter soling og holde den myk og smidig. Velg en trygg og naturlig aftersun for å gi huden din den beste pleien etter en dag i solen.

Husk å beskytte håret

Når du er gravid, er det viktig å beskytte både huden og håret ditt mot solens skadelige stråler. Mens solkrem beskytter huden, er det også viktig å huske på håret ditt når du er ute i solen. UV-stråler kan skade håret ditt og føre til tørt og sprøtt hår, samt falmet hårfarge. For å beskytte håret ditt, kan du bruke solbeskyttelse for hår som inneholder SPF for å beskytte håret mot solens skadelige stråler. Du kan også bruke en hatt eller skjerf for å beskytte håret ditt og holde det skjult fra direkte sollys. Når du velger solbeskyttelse for hår som gravid, bør du se etter produkter som er trygge og naturlige og ikke inneholder skadelige ingredienser som kan påvirke deg eller babyen din. Ved å ta vare på håret ditt i solen, kan du unngå skader og beholde hårets naturlige glans og farge.

Generelle sol-råd

Under følger noen gode råd i solen for deg som er gravid og ammende:
  • Sørg for å velge en solkrem med minst SPF 30. Dette beskytter huden mot både UVA- og UVB-stråler.
  • Velg en solkrem som er vannresistent, slik at den ikke forsvinner når du svetter eller bader.
  • Bruk solkrem jevnlig, og påfør en god mengde på hele kroppen.
  • Unngå soling mellom klokken 11.00 og 15.00, da solen er på sitt sterkeste.
  • Bruk solbriller og en bredbremmet hatt for å beskytte øyne og ansikt mot solen.

Solkrem til kropp