Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Hvor ofte må man smøre seg og hvor lenge varer solkrem på huden?

Hvor ofte må man smøre seg og hvor lenge varer solkrem på huden?

Alle elsker solen, men solen kan gi permanent skade hvis man ikke tar de riktige forholdsreglene. God solbeskyttelse er en av de viktigste valgene du tar for huden din. Men hvor ofte bør du egentlig smøre deg, og hvor lenge varer solkremen på huden? I denne artikkelen får du svarene slik at du kan ivareta huden din best mulig.

Hvor ofte må jeg smøre meg? 
 En vanlig feil mange gjør er å ikke smøre seg ofte nok. Det anbefales å påføre solkrem minst 15 til 30 minutter før du går ut i solen for å gi den tid til å absorbere i huden. Deretter bør du påføre solkrem igjen hver 2. time, eller etter svømming, svetting eller håndkletørking, selv om solkremen er merket som "vannfast". Dette skyldes at selv vannfaste solkremer gradvis kan bli mindre effektive over tid og med kontakt med vann eller svette.  

Hvor mye solkremen må jeg bruke? 
 Påfør rikelig med solkrem. De fleste av oss påfører ikke nok solkrem. Selv den høyeste solfaktoren vil ikke beskytte deg om du ikke bruker nok solkrem. Bruk omtrent en teskje (ca. 5 ml) solkrem på ansiktet og en håndfull (ca. 30 ml) på kroppen for å sikre tilstrekkelig dekning. Sørg for å velge en solkrem med bredspektret beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler, og gjerne med en SPF30 eller høyere. Les nøye gjennom instruksjonene på flasken og følg påføringstipsene deretter.  
 
Hvor lenge varer solkrem på huden min? 
 Varigheten av solkremens effektivitet på huden kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert aktivitet, svette, vannkontakt og påføringsteknikk. Generelt sett vil solkrem miste sin effektivitet over tid, spesielt hvis du svetter mye eller bader. Derfor er det viktig å påføre solkrem jevnlig gjennom dagen, gjerne hver 2.time, selv om du ikke ser eller føler deg solbrent.
Går solkrem egentlig ut på dato?  
Det kan føles overdrevent å kjøpe en ny solkrem hver sesong, men det solkrem kan faktisk gå ut på dato. Sjekk utløpsdatoen på solkremen din regelmessig, og kast den hvis den har gått ut på dato, da effektiviteten kan bli redusert over tid. I tillegg til at utdatert solkrem kan miste effekten mot skadelige solstråler, kan det også utvikles bakterievekst i kremen, dette er uønsket da det kan gi infeksjoner i huden. For å sjekke holdbarheten på din solkrem kan du se etter krukkesymbolet på produktet, tallet inni symbolet gir deg svar på hvor mange måneder solkremen er holdbar etter første åpning.  
 
Hvordan oppbevarer jeg solkremen best?  
Hvis mulig, unngå at solkremen din ligger direkte i solen, i en varm bil og andre steder hvor solproduktene blir utsatt for høye temperaturer og UV-stråling. Dette er fordi det kan føre til at solkremen skiller seg og ikke lenger har like effektiv beskyttelse. Solkrem inneholder solfiltere som kan reagere dårlig på svært høy varme. Det beste er derfor å oppbevare solkremen din i skyggen i normal temperatur. Det er heller ikke gunstig å oppbevare solkremen for kaldt, da frost kan påvirke ingrediensene i kremen og gjøre solbeskyttelsen mindre effektiv.  
Kan jeg gjøre noe mer for å beskytte meg?  
Bruk gjerne solhatt, solbriller og lette klær som dekker mest mulig av kroppen din når du er ute i sterk sol. Unngå å være i solen på de mest intense tidspunktene på dagen når det er høyest grad av UV- stråling. Solen når vanligvis på sitt sterkeste mellom kl. 11 og 15.