Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Alt du trenger å vite om håroljer:  Fordeler, bruksmåter og den riktige typen for ditt hår

Alt du trenger å vite om håroljer: Fordeler, bruksmåter og den riktige typen for ditt hår

Hvis du er som oss og ønsker at håret skal være og se sitt absolutt beste hver eneste dag, er du kommet til riktig sted. La oss ta deg gjennom en grundig reise for hvordan du kan oppnå fantastiske kort- og langsiktige resultater ved hjelp av hårolje! Hårolje har lenge vært et «må-ha» produkt for enhver hårpleieentusiast og på grunn av de egenskapene den bærer, vil vi påstå at det er et nødvendig tilskudd i hårpleierutinen for alle, uansett om du har fint, tykt, krøllete, tørt eller fett hår.

Velg riktig hårolje basert på din hårtype og ditt behov

Mange assosierer hårolje med fet hodebunn og tungt hår og styrer dermed unna. Det finnes derimot et bredt spekter av oljer som er tilpasset forskjellige hårtyper og behov, så om du har dårlig erfaring med hårolje kan en mulig årsak være at du har brukt feil type. Nedenfor har vi samlet de mest effektive oljene og en forklaring av deres egenskaper og fordeler.

FUKTIGHET OG GLANS

Arganolje: Ofte kalt "flytende gull", er kjent for sin evne til å gi glans, fuktighet og frizz-kontroll. Den er rik på vitamin E og essensielle fettsyrer, noe som gjør den ideell for skadet og tørt hår. Arganolje inneholder også viktige næringsstoffer som kan bidra til å styrke hårets struktur og forebygge skade.

Kokosolje: Utmerket for å behandle hårstrået i dybden. Den penetrerer hårstråene og er spesielt effektiv for tørt, skadet eller krøllete hår. Det er også kjent for å fremme hårvekst og redusere proteintap i håret. I tillegg gir den en utrolig fin glans til håret.
 
Rød Kameliafrø Olje: Ofte brukt i Asia, er kjent for sine fuktighetsgivende og mykgjørende egenskaper. Det er også flott for å gi glans og mykhet til håret.
 
Aprikoskjerneolje: Lett og nærende, denne oljen er god for å forbedre hårets mykhet og glans. Det er også nyttig for å behandle tørt og skadet hår.
 

STYRK OG REPARER

Avocado Olje: Rik på vitaminer A, D, E og omega-9 fettsyrer, denne oljen er fantastisk for å gi næring og styrke håret, samtidig som den kan bekjempe typiske hodebunnsproblemer.
 
Hvetekimolje: Denne oljen er rik på vitamin E, en kraftig antioksidant. Det er ideelt for å reparere, bygge opp skadet hår og forbedre hårteksturen.
 

SUNN HODEBUNN OG STIMULERING AV HÅRVEKST

Ricinusolje (Castor Oil): Kjent for å stimulere hårvekst, styrke hårstråene og bekjempe hodebunnsproblemer. Dens rike innhold av ricinolsyre og omega-6 fettsyrer er spesielt nyttig for å ta vare på hodebunnen.
 
Nypefrøolje: Rik på vitaminer og essensielle fettsyrer, det er ideelt for å hydrere tørt hår og forbedre hodebunnens helse. Denne oljen er også kjent for sine aldringsbekjempende egenskaper.
 
Rosmarinolje: Selv om det teknisk sett er en essensiell olje og bør brukes sparsomt, er rosmarin olje kjent for å stimulere hårvekst og forbedre hodebunnens sirkulasjon. Det er også hjelpsomt for hårtykkelse og helse.

Når og hvordan du skal bruke hårolje

Pre-Shampoo: Bruk den som en behandling før du vasker håret. La den virke i noen timer eller over natten for best mulig effekt og vask deretter håret på vanlig måte. Dette er en perfekt måte å introdusere håret ditt for en olje, dersom du er redd for at det kan bli fort tungt eller fett.

Etter hårvask: Påfør hårolje i fuktig hår etter dusjen for å forsegle fuktigheten inne og gi et godt grunnlag til videre styling. Vi anbefaler at du kun påfører oljen i lengdene og tuppene av håret og unngår hodebunnen.

Etter styling: Når du er ferdig med å føne, rette eller krølle håret kan du påføre en liten mengde for å glatte ut frizz og tilføre glans. På denne måten sørger du for at håret ser strålende ut hele dagen.

Hårvekststimulering: Påfør og masser oljen i hodebunnen regelmessig for å stimulere blodsirkulasjonen, som kan fremme hårvekst og sunn hodebunn.

Hårolje vs matolje

I dette avsnittet vil vi avklare noe som mange av oss har lurt på tidligere, nemlig om man kan bruke matolje i håret. Først er det viktig å nevne at det ikke er noen farlige konsekvenser som følger av bruk av matolje i håret. Derimot er det noen viktige forskjeller som skiller matolje fra hårolje, selv om mange ingredienser kan være overlappende.

Matolje, som oliven-, kokos- og solsikkeolje er utviklet spesielt for kulinarisk bruk, altså for matlaging. De har ernæringsmessige egenskaper som er viktige for kostholdet, men de er ikke nødvendigvis optimalisert for bruk på hår. Disse oljene har en typisk tyngre struktur, og blir ikke absorbert så bra av håret og dette fører til et hår som føles tungt og fett. Til tross for at man kanskje har funnet en matolje som ikke er så tung og føles bra ut i håret, går man glipp av alle tilsetningsstoffer i håroljer som er spesialisert for å behandle ulike problemer. Til slutt har som regel matoljer ingen, eller en spesiell duft som muligens ikke er ønskelig i håret.

Hårolje derimot, er utviklet med tanke på hårets spesifikke behov og gir dermed mer målrettede og effektive egenskaper. De er satt sammen av nøye utvalgte ingredienser for å gi næring, fuktighet og beskyttelse til håret. Konsistensen på hårolje har en finere struktur og er laget spesielt for å være lett absorberende av håret. Håroljer er også satt sammen med ulike tilsetningsstoffer rettet for spesielle problemer, enten det er å bekjempe frizz, skade, tørrhet eller å behandle hodebunnen og fremme hårvekst. I tillegg lukter gjerne håroljer mer delikat og behagelig enn matolje.

Stimuler hårvekst og plei hodebunnen med hårolje

Ricinusolje (castor oil), rosmarinolje og nypefrøolje er tre kraftfulle naturlige oljer som kan brukes for å løse ulike problemer med hodebunnen og fremme hårvekst. Nedenfor finner du noen tips til hvordan du kan bruke disse oljene for å nå ønsket effekt.

Ricinusolje (castor oil): Påfør og masser ricinusolje i hodebunnen for å stimulere blodsirkulasjonen og fremme hårvekst. La det virke i minst 30 minutter, men gjerne så lenge du kan eller over natten for best mulig effekt. Deretter kan du vaske håret som vanlig. Gjør dette minst en gang i uken for å «booste» resultet.

Rosmarinolje: Bland et par dråper rosmarinolje med for eksempel jojoba- eller kokosolje og masser det i hodebunnen for å forbedre blodsirkulasjonen og stimulere hårsekkene. Du kan også blande et par dråper i sjampo eller balsam hvis du ønsker å ta rutinen i dusjen og ikke vil la oljen virke i håret.

Nypefrøolje: Påfør noen dråper olje i hodebunnen for å berolige tørrhet og/eller kløe og la det virke en stund før du vasker håret. Du kan også påføre oljen i hårtuppene for å tilføre fuktighet og beskyttelse.
Det er viktig å merke seg at disse oljene kan tilby en rekke fordeler for hodebunnen og hårveksten, men at resultater kan variere fra person til person. Tålmodighet og konsekvent bruk er nøkkelen til å se forbedringer i hodebunnens helse og hårvekst.