Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Konturering og Glød: Bronzer, Blush & Highlighter

Konturering og Glød: Bronzer, Blush & Highlighter

Bronzer, blush og highlighter er tre nøkkelprodukter i enhver sminkepung og i denne artikkelen vil vi utforske hvordan bronzer kan skape varme og definisjon, hvordan blush gir en frisk og livlig farge til kinnene, og hvordan highlighter kan lyse opp og gi en strålende glød.

Hva er bronzer og når skal man bruke det?

Bronzer er et makeup-produkt designet for å tilføre huden en varm, solkysset glød. Dens primære funksjon er å skape en illusjon av en lett solbrun hud eller for å fremheve og definere ansiktets trekk, en teknikk kjent som konturering. Selv om bronzer og solpudder ofte brukes om hverandre, er solpudder mer rettet mot å gi en subtil, naturlig solbrun effekt. I motsetning til dette, gir bronzer en rikere varme og en mer markert definisjon til ansiktet, og er derfor ideell for å skape mer dybde.

Bronzer er også et allsidig produkt som åpner opp for mange bruksområder og dermed kan man fritt velge om og når man skal bruke den. Mange bruker bronzer til hverdagssminken for å oppnå ekstra glød og fremheve trekkene i ansiktet, mens andre begrenser bruken kun til varme og lyse måneder for å komplementere den solkyssede gløden man ofte får.


Påfør bronzer riktig

Velg riktig farge: Velg en bronzer som er en eller to nyanser mørkere enn din naturlige hudtone. For en mer naturlig look, gå for en matte bronzer. For litt glød, velg en med subtil shimmer.

Bruk riktig børste: Bruk en stor, fluffy børste for en jevn og naturlig applikasjon. En børste som er for liten kan gi for mye produkt og gjøre det vanskelig å blende ut.

Påføringsteknikk: Smil og påfør bronzeren på de høyeste punktene i ansiktet ditt hvor solen naturlig treffer - toppen av kinnbeinene, langs hårfestet, og lett over neseryggen. For en mer skulpturert look, kan du også påføre bronzeren under kinnbeina.

Blend, blend, blend: Sørg for å blende godt for å unngå harde linjer eller flekker. Bruk sirkulære bevegelser for å blende produktet jevnt inn i huden.

Mindre er mer: Start med en lett hånd og bygg opp produktet gradvis. Det er lettere å legge til mer bronzer enn å fjerne for mye.

Hva er blush og hvordan kan man kombinere det med bronzer?

Blush brukes for å tilføre en frisk, sunn farge til kinnene og skal etterligne den naturlige rødmen som oppstår når man blir varm i ansiktet. Blush finnes i forskjellige konsistenser som f.eks. pudder, stift, krem og flytende og i mange ulike farger fra rosa og korall til dypere bær- og plommefarger. For å oppnå en fin glød og fremheve kinnbenene, skal man påføre blush på eplekinnene og blendes godt oppover mot tinningen.

Når det gjelder farger, er en gyllen regel at man skal velge en farge som komplementerer hudtonen din – Velg derfor lysere toner for lyd hud og dypere toner for mørkere hud.

Slik bruker du blush og bronzer sammen:

Blush kan også brukes sammen med bronzer for å skape et tredimensjonelt resultat som både definerer ansiktstrekkene og gir en sunn glød.
 
Start med bronzer: Etter at du har påført foundation og pudder, bruk bronzer for å definere og varme opp ansiktet ditt. Påfør med en stor børste der solen naturlig ville treffe ansiktet ditt.

Påfør blush: Etter bronzer, påfør blush på eplekinnene. Smil for å finne den riktige plasseringen og blend produktet utover og oppover mot ørene.

Blend for en naturlig finish: Sørg for å blende godt for å unngå harde linjer. Overgangen mellom blush og bronzer bør være sømløs for å få et naturlig utseende.

Juster intensiteten: Avhengig av ønsket look, kan du justere intensiteten av både blush og bronzer. For en mer naturlig look, bruk en lett hånd. For en mer dramatisk effekt, bygg opp produktet gradvis.

Highlighter: Fremhev din naturlige glød

Highlighter er et produkt som er skapt for å sette fokus på utvalgte områder av ansiktet gjennom lysrefleksjon. Dette bidrar til at huden ser mer glødende ut, samt at du fremhever dine beste trekk og gir ansiktet mer dybde.

Det finnes i hovedsak tre typer highlightere som passer til ulike hudtyper:
Pulver: Passer til normal til fet hud. Den gir en mer intens glød og er lett å blende.
Kremete: Passer for normal til tørr hud. Den bidrar til mer naturlig, «dewy» finish.
Flytende: Passer til alle hudtyper og blandes ofte inn i foundation for en mer subtil glød.


Hvilken farge passer til min hudtone?

Man kan lekke seg med alle farger på alle hudtyper for å se hva som faller mest i smak, men vi har likevel laget en liten liste over hvilke farger som pleier å komplementere de ulike hudtonene best:

Lys hudtone: Velg rosé, perle eller sølvfarget highlighter
Medium hudtone: Gull- eller champagnefarget highlighter
Mørkere hudtone: Bronse- eller gullfarget highlighter


Påføring av highlighter

Når du bruker highlighter, er det viktig å blende godt for å unngå synlige linjer og sikre en naturlig overgang. Husk at mindre er mer – en lett hånd vil gi den beste effekten.

Kinnbein: Påfør highlighter langs toppen av kinnbeinene for å fremheve dem.
Brynsbenet: Litt highlighter under brynene gir løft til øyebrynene.
Neserygg: En smal linje langs neseryggen kan gjøre nesen mer definert.
Amorbuen: Påføring over amorbuen (den lille buen på overleppen) kan få leppene til å se fyldigere ut.
Indre Øyekrok: En liten mengde her lyser opp øynene og gjør dem mer åpne.