Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Cellulitter - Alt du trenger å vite!

Cellulitter - Alt du trenger å vite!

Cellulitter også kjent som appelsinhud, er mer vanlig enn du kanskje tror. Men hva er egentlig cellulitter? Og hva kan man gjøre for å redusere dem?

Hva er cellulitter og hvordan oppstår de?

Cellulitter en en opphopning av forstørrede fettceller som legger seg mellom fibrene som forbinder hud og muskler. Denne opphopningen gir huden et ruglete utseende, derav navnet appelsinhud. Når vi går opp og ned i vekt så endrer størrelsen på fettcellene seg, men antallet fettceller forblir det samme.  I lokale områder hvor dette skjer vil lymfevæsken i mellom fettcellene hope seg opp på grunn av at sirkulasjonen blir dårligere, og slik kan det dannes cellulitter.

Årsaken til at cellulitter dannes er et mye omdiskutert tema, men kosthold, trening, livsstil og hormoner er faktorer som kan virke inn. Mange kvinner opplever at cellulitter først oppstår etter fylte 30 år. Dette kan ha med å gjøre at kollagenet i underhuden svekkes når vi eldes, som igjen kan føre til at cellulittene kommer tydeligere frem. Menn har tykkere hud enn kvinner, og bindevevet hos menn er bygget på en annen måte, dette er en av grunnene til at du sjelden ser cellulitter hos menn.

Hva kan man gjøre?

Produkter mot cellulitter

Skrubb/peeling
En god kroppsskrubb vil alene ikke kunne gi en cellulittfri kropp dersom de allerede har oppstått. Men en god skrubb vil eksfoliere det ytterste hudlaget og huden vil både føles og oppleves glattere.

 

Trening
Trening vil ikke nødvendigvis hjelpe deg å bli kvitt cellulitter. Men ved hjelp av regelmessig trening vil du kunne få økt muskelmasse og redusert fettprosenten. Du vil og gjennom fysisk aktivitet få økt sirkulasjon og forbedret blodgjennomstrømmingen som vil ha en positiv innvirkning på fettforbrenning og cellulitter.