Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
De beste selvbruningstipsene

De beste selvbruningstipsene

Selvbruning er supert å bruke for å få farge uten sol, men det er fort gjort å gjøre feil. Det som skulle blitt en vakker solbrun farge ender i stedet med et skjoldete og flekkete resultat. Heldigvis finnes det gode tips til hvordan du kan oppnå et perfekt selvbruningsresultat – og de finner du her!

Velg riktig produkt for deg

1. For et pent selvbruningsresultat er første steg å velge riktig nyanse til din hudtone. Velg heller en litt for lys nyanse enn en som er for mørk – det er lettere å bygge opp en lys farge enn å skjule en unaturlig mørk farge. Vær også oppmerksom på at du skiller mellom selvbruningsprodukter til ansikt versus kropp, da ansiktsprodukter som regel er snillere mot huden og ikke tetter igjen porene.

Husk å preppe huden

2. Det lønner seg å skrubbe huden godt før du påfører selvbruning. Døde hudceller kan enkelt fjernes ved hjelp av en god peeling! Dropper du peelingen ender du gjerne med et tørt og ujevnt resultat, og en farge som forsvinner fort.

3. Bruk en god fuktighetskrem på albuer, knær og andre tørre områder før du påfører selvbruningskrem. Tørre områder trekker til seg mer farge, så ved å påføre fuktighetskrem først slipper du at knær og albuer blir mørkere enn resten av kroppen.

4. Bruk litt vaselin eller pomade på øyenbrynene og langs hårfestet så unngår du at de får farge fra selvbruningskremen.

Peeling og skrubb

Slik påfører du

5. For det peneste og jevneste resultatet bør du bruke en smørevott. Da slipper du også misfargede negler og sevlbruningsskjoler på hendene. Når du smører ut selvbruningen bør du bruke raske bevegelser slik at du er sikker på at resultatet er jevnt før kremen tørker.

6. Bruker du selvbruning i ansiktet bør du være spesielt oppmerksom på området rundt nesa og over leppene – her er kan det nemlig lett blir skjoldete. Bruk gjerne en godt ansiktskrem før du påfører selvbruning slik at du lettere får et jevnt resultat. Husk også å smøre inne halsen – strekk ut halsen når du påfører selvbruningen slik at du unngår at kremen setter seg i eventuelle folder i huden

Etter påføring

7. Bruker du ikke påføringsvott må du huske å vaske hendene godt etter påføring! Helt til slutt kan du gjerne bruke en fuktighetskrem på overgangene mellom håndledd og hender, og mellom fingrene. Dette bidrar til å unngå skjolder og harde kanter.

8. Ha tålmodighet! Ønsker du et jevnt og pent resultat bør du vente til selvbruningskremen har satt seg ordentlig før du tar på sminke eller bruker andre produkter.