Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Alt du trenger å vite om solkrem!

Alt du trenger å vite om solkrem!

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og selv om mange av oss gleder oss til å sole seg og få en fin brunfarge, er det viktig å huske på at for mye sol kan være farlig for både hud og helse. En av de viktigste tingene du kan gjøre for å beskytte huden din mot UVA og UVB-stråller er å bruke solkrem.
Vi har et bredt utvalg av solkremer som passer ulike behov. Vår kundeservice eller våre ansatte i butikk hjelper deg gjerne med å finne solpeien som passer for akkurat deg!
For å hjelpe deg litt i gang, har vi samlet alt du trenger å vite om solkrem og hva du burde tenke på når du kjøper sommerens solkremer. Husk- solkrem er viktig uansett om du ligger på solsengen i spania eller om du tilbringer tid ute under overskyet himmel og kaldere vær. 
UV-stråler kan forårsake en rekke hudproblemer, som forbrenning, hudskader og tidlig aldring. Solkrem beskytter huden din ved å absorbere eller reflektere bort strålene fra huden. Solkrem bør brukes hver gang du går ut, selv på overskyede dager, og egentlig gjennom hele året!

Hva er forskjellen på UVA og UVB?

Strålingen fra solen innholder ultrafiolette stråler også kjent som UV-stråler. Både UVA og UVB er stråling som kan gi skader på huden, og derfor er det viktig å velge solkrem som beskytter mot begge deler og har stabile stabile filtere som ikke brytes ned av sollys. Men hva er egentlig forskjellen på disse?

En enkel huskeregel er UVAldring og UVBrent.

UVA-stråler utsettes vi for året rundt, selv på overskyede dager. Disse strålene trenger gjennom ozonlag og glass og utgjør nesten 95% av strålingen vi eksponeres for. UVA-strålene trenger i dybden av huden og skader cellene våre ved å produsere frie radikaler. Frie radikaler svekker hudbarrieren og kan bidra til forandring i elastin- og kollagenfibrenes retning. Dette reduserer hudens spenst bidrar dermed til tidlig aldring. UVA-stråler bidrar også til soleksem og solallergi, øker sjansen for mørke flekker og pigmentering, og har bevist sammenheng med hudkreft.

UVB-stråler påvirker de øverst hudlagene og skader hudcellenes DNA. UVB bidrar til økt melanin produksjon,altså stoffen som gjør huden brun, og er hudens forsøk på å beskytte seg mot strålene. UVA er altså det som gjør oss brune om sommeren. Dersom du ikke er beskyttet mot solen vil imidlertid UVB-strålene på samme måte gjøre deg brent. Skader fra UVB stråling kan på sikt bidra til økt sjanse for hudkreft og føflekkreft.

 

Hva betyr broad spectrum?

Broad Spectrum refererer til solkremer som beskytter huden mot både UVA- og UVB-stråler. Selv med en høy SPF (solbeskyttelsesfaktor) vil du ikke være beskyttet mot alle UVA-stråler dersom ikke solkremen er markert med broad spectrum.

 

Hva betyr PA++++?

PA er en forkortelse for beskyttelsesgrad av UVA-stråler etablert i Japan. PA-nivået gir informasjon om beskyttelsesnivået mot UVA-stråler. PA + betyr at solkremen gir en viss beskyttelse mot UVA-stråler, PA ++ indikerer moderat beskyttelse, mens PA ++++ viser meget gode beskyttende evner mot UVA-stråler.

Solkrem til kropp

Tenk høy faktor 

Nå er det kanskje lenge siden du har fått sol på kroppen, og da er huden ekstra utsatt. En god regel er å starte med minimum SPF 30 tidlig i solsesongen for så å gå ned når du har bygget et godt grunnlag. Husk – ansiktet er alltid eksponert for sol, og man bør bruke høy faktor hver dag hele året. Husk også at barn har tynnere hud enn voksne og blir lettere brent i solen! Under finner du et utvalg av solkrem spessielt tilpasset for sensitiv barnehud med høy faktor.

Beskytt ansiktet mot solskader og aldringstegn 

Visste du at 90 prosent av hudens aldring forårsakes av soling? Strålingen fra solen bidrar til at bindevevet i huden svekkes og huden blir mindre elastisk og mister spenst. Bruk høy solfaktor for å forebygge aldringstegn som rynker. Daglig bruk av ansiktssolkrem kan faktisk være den viktigste anti-age kremen du bruker!  

Leppene er spesielt utsatt 

Leppene er spesielt utsatt i solen. Beskytt leppene ved å bruke en leppepomade med solfaktor, og gjerne litt ekstra fukt på kvelden. 

Bruk solkrem riktig

Det er også viktig å bruke solkrem riktig. Påfør solkremen minst 15 minutter før du går ut i solen, og sørg for å påføre den jevnt over hele kroppen. Husk spesielt på områder som er ekstra utsatt for solen, som ansiktet, nakken, hendene og føttene. Påfør solkrem regelmessig gjennom dagen, spesielt hvis du svetter mye eller bader.
Dersom du skal være mye i vannet eller i aktivitet og svetter kan det være lurt å ha vanntette solkreme
Husk at solkrem ikke er den eneste måten å beskytte huden din mot solen på. Du bør også bruke solhatt, solbriller og lette, beskyttende klær når du er ute i solen. Unngå å være ute i solen når den er på sitt sterkeste, vanligvis mellom kl. 11 og 15.

Beskytt håret

Visste du at også håret trenger beskyttelse fra solen? Sol skader gjennom direkte varme. Kjemisk behandlet hår, altså farget, stripet og bleket hår er mer utsatt for solskader. Håret mister farge, blir lysere og kan også får gulskjær. Håret oppleves også ofte sprøtt og tørst i løpet av sommerne. UV-spray til håret gir beskyttelse og pleie til både hår og hodebunn, forhindrer hårskader og hårtap, og forsterker håret.

Kos deg i solen 

Solen gjør oss glade og gir oss energi. Spis en appelsin, les et magasin, møt venner ute, eller bare trekk et par dype magepust og nyt en fredelig stund i solen. 

God sommer fra oss i VITA