Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Setting spray: Hemmeligheten bak feilfri og langvarig sminke

Setting spray: Hemmeligheten bak feilfri og langvarig sminke

Hvem elsker vel ikke følelsen man får når man endelig er ferdig med hudpleierutinen sin og har påført perfekt sminke? Når du vil at denne følelsen skal vare hele dagen og natten, kommer setting spray inn i bildet – et magisk produkt som kommer til å ta sminken din til et nytt nivå. I denne artikkelen vil vi kaste lys på setting spray og avslører hemmelighetene bak dens evne til å låse inn sminke, holde glansen i sjakk og gi deg et feilfritt utseende som varer.

Hva er en setting spray og hva gjør den?  

Setting spray brukes som siste trinn i sminkeprosessen for å forsegle og forlenge holdbarheten av sminke. Den fungerer som et usynlig lag som legger seg over sminken, og hjelper til med å forhindre at den smitter av, flasser eller mister intensiteten gjennom dagen eller kvelden.

Sprayen er dermed et essensielt produkt i sminkerutinen dersom man ønsker å forlenge holdbarheten på sminken, eller friske den opp i løpet av dagen. For å få ekstra effekt av denne, er det også anbefalt å bruke setting spray som et steg før man begynner å påføre sminken, altså som en «primer». Dette gir en perfekt base for påføring av sminken.  

I tillegg, finnes det ulike sprayer som er spesielt laget for å gi glød, matte ned huden eller gi fuktighet ved hjelp av pleiende ingredienser. Se vårt utvalg av de ulike variantene her: 

Forskjellen på setting spray og setting pudder  

Setting pudder er også et populært produkt som mange sverger til og valget mellom disse avhenger av dine personlige preferanser, hudtype og ønsket resultat. 

Setting spray bidrar til at sminken «smelter» inn i huden og gir dermed en naturlig finish, samtidig som den får sminken til å vare lenger og hindrer at den smitter av eller falmer gjennom dagen. Noen sprayer er også tilpasset tørr hud og gir ekstra fuktighet og pleie. Dersom du har normal til tørr hud, ønsker et naturlig resultat og foretrekker en enkel påføringsprosess, bør du velge setting spray.  

Derimot, gir setting pudder et matt utseende og hjelper med å kontrollere overflødig talg. Pudderet kan også legges i ekstra lag på enkelte områder, som for eksempel T-sonen dersom man opplever å bli ekstra fet der. Setting pudder passer dermed bedre til de som har kombinert til fet hud og som da ønsker et mer matt resultat. 

Kan man bruke hårspray som setting spray?  

Det er ikke anbefalt å bruke hårspray som en erstatning for sminke setting spray. Selv om begge produktene hjelper til med å fikse og holde ting på plass, er de utviklet for helt forskjellige formål og har forskjellige ingrediensprofiler. 

Hårspray er spesifikt designet for å holde håret på plass, og den kan inneholde sterke kjemikalier og alkoholer som ikke er egnet for bruk på ansiktet. Å bruke hårspray som en setting spray kan føre til irritasjon, tørrhet og ubehag på huden. I tillegg kan det etterlate en klebrig eller ujevn overflate på sminke, og det kan også ha en sterk lukt som ikke er egnet for ansiktet. 

Sminke setting spray er formulert spesielt for å være trygg på huden og gir fordeler som å forlenge holdbarheten av sminke, gi en naturlig finish og gi fuktighet.