for a million
kinds of beautiful
Meny

INTIMPLEIE-GUIDEN

Intimpleie - alle gjør det, men ingen snakker om det! Kanskje er det nettopp derfor det finnes en del feil mange gjør? Les eksperttipsene om intimpleie, intimhygiene og intimbarbering!
Del

Intimpleie er noe vi ikke snakker så mye om, men vask og pleie av underlivet er jo noe alle gjør! Kanskje er det nettopp derfor mange gjør vanlige «feil» som kan medføre både ubehag og uønsket lukt i underlivet.
Så, hvor ofte skal du egentlig vaske underlivet? Og visste du at du har samme svettekjertler i underlivet om under armene? Og hvordan unngår du best å få røde nupper og inngrodde hår etter barbering?

Vi har fått eksperttipsene fra Asan, Deodoc og RFSU om hvordan du behandler underlivet på best mulig måte når det kommer til intimpleie, intimhygiene, barbering og de viktigste DO’S and DON’TS for underlivet!

Intimhygiene/Intimvask

Ved vasking av underlivet ønsker man å fjerne urenheter utenfra og kroppens egne avfallsstoffer som svette, cellerester og talg. Noe av dette er vannløselig og kan vaskes bort med vann, andre deler er fettløselige og kan enklere kan vaskes bort ved hjelp av et produkt som inneholder fettløselige ingredienser – som såpe.

pH indikerer om en væske er surt, basisk eller nøytral. Hos en fruktbar kvinne har vaginaen et surt miljø med en pH mellom 3.8 til 4.4, og huden i intimområdet har en pH rundt 5.
Vanlig såpe har en pH-verdi rundt 7-8, og vil dermed kunne forstyrre underlivets naturlige pH-verdi. Dette kan påvirke den naturlige bakteriefloraen i underlivet – noe som kan føre til uønsket lukt, irritasjon, kløe og ubehag. Du bør derfor passe på å bruke en såpe tilpasset underlivet, en som er mild og ikke forstyrrer underlivets pH-verdi.

Et viktig poeng her er at skjeden rengjør seg selv, og man skal aldri putte verken såpe eller vann opp i skjeden. Det er kun de ytre delene av underlivet som skal vaskes, og her er pH-verdien rundt 5 – derfor bør du bruke en intimsåpe med pH på 5.

En annen feil mange gjør er å vaske seg for ofte – som også kan skape irritasjon og uønsket lukt. Prøv å holde deg til én dusj om dagen, men må du dusje flere ganger om dagen bør du bare bruke vann innimellom.

Velg gjerne produkter fra et merke som har spesialisert seg på intimpleie, så vet du at intimsåpe, intimwipes og lignende er tilpasset bruk i underlivet.

Asan har lenge vært på markedet innen intimpleie, og tilbyr intimvask og intimservietter som er utviklet for bruk i underlivet.

Asan inneholder kun milde ingredienser, er helt uten parfyme og kunstige tilsetningsstoffer, og produktene har en pH-verdi tilpasset underlivet.

Asan intimservietter er en god nødløsning når du er på steder der det ikke er dusj – For eksempel når du er på slektstreff med hele svigerfamilien på en hytte fra 1800-tallet som ikke har innlagt vann.

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Intim-deodorant

Visste du at armhulen ikke er den eneste kroppsdelen som svetter? Det er faktisk like naturlig å svette i underlivet, og vi har nøyaktig de samme svettekjertlene under armene som i underlivet. Svettekjertlene befinner seg i området som er dekket av hår. Selv om man har god intimhygiene vil dermed svetting og uønsket lukt oppstå når svettekjertlene aktiveres. Svette har ingen lukt i seg selv, men «svettelukt» oppstår når svetten kommer i kontakt med bakterier som vi har på huden.

Noen prøver å motvirke uønsket lukt ved å bruke en deodorant tilpasset armhulen, eller parfyme – men dette bør unngås på det sterkeste! En vanlig deodorant er ikke gynekologisk testet, har ikke rett pH-verdi, og er som regel ikke allergenfri. Som nevnt kan slike produkter føre til irritasjon og uønsket lukt, og gjøre vondt verre.

Heldigvis har det nå kommet en deodorant tilpasset nettopp kvinners underliv – Deodoc intimdeodorant!
Intimdeodoranten motvirker ubehagelig lukt samtidig som den er skånsom mot underlivet.

Intimdeodoranten skal kun påføres det ytre vaginalområdet, da det er i dette området vi har svettekjertler. Deodoc intimdeodorant brukes til å motvirke svettelukt fra underlivet, og vil dermed ikke påvirke din naturlige lukt i underlivet.

1-24 of 8627

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 360
8627 produkter
per side
Asc

1-24 of 8627

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 360
8627 produkter
per side
Asc

Deodoc er en intimserie med luksuriøse, skånsomme og pH-balanserte intimprodukter, utviklet i samråd med gynekologer. Produktene er allergi -og parabenfrie!

Barbering av underlivet

Undersøkelser viser at nesten 80% barberer legger, under armene og bikinilinjen regelmessig – og at mange opplever problemer og ubehag ved barbering. Det største problemet ved barbering av bikinilinjen er irritasjon og røde prikker, fulgt av inngrodde hår. Hovedårsaken er ofte at man bruker produkter som ikke er tilpasset underlivet, og at høvelen man bruker er for sløv. Undersøkelser viser at de fleste bruker såpe og vann til barbering  – produkter som ikke er optimale for et godt barberingsresultat.

Under barbering
Det første man bør gjøre er å vaske seg med såpe tilpasset intime områder. Ved å sørge for at området er rent før barbering vil huden bli mindre irritert.

Neste steg for et godt resultat er å bruke riktig produkter for å unngå kløe, irritasjon og røde prikker. RFSU Easy Shave Gel er en skånsom barbergele, som er gjennomsiktig slik at du ser hvor du barberer. Produktet har riktig pH-verdi og ekstra glideeffekt, som gjør barberingen lettere. RFSU Easy Shave Gel passer best i dusjen med barberhøvel. Pass på at barberhøvelen er skarp nok for å ikke skade huden.

Etter barbering
Det vanligste problemet etter barbering er røde prikker og kløe. RFSU Cooling balm er en mild after shave, som motvirker røde prikker og reduserer hudirritasjon. Gelen strykes på etter barbering, og har en avkjølende effekt. Brukes hver gang du har barbert deg.

Mellom barbering
Et annet vanlig problem ved intimbarbering er inngrodde hår. RFSU Ingrown Hair Cream er en eksfolierende krem med fruktsyrer som sørger for at hårene kan trenge gjennom huden og motvirker inngrodde hår. Kremen bør brukes regelmessig etter og mellom barbering.

1-24 of 8627

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 360
8627 produkter
per side
Asc

1-24 of 8627

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 360
8627 produkter
per side
Asc

Intimpleie DO’S and DON’TS 

DOs

– Vann er bra, men vil bare vaske bort vannløselige avfallsstoffer.  For ekstra renhets- og friskhetsfølelse anbefales daglig bruk av en intimsåpe med pH 5.

– For en ekstra touch av friskhet daglig – bruk DeoDocs intim deodorant. Hvis du er på farten, kan du bruke våtservietter – våtserviettene fra Deodoc har både en rengjørende effekt og antiperspirant.

– Blondeundertøy er pent, men spar dem til spesielle anledninger. Bruk i stedet for bomullsundertøy til daglig, da dette gjøre at underlivet får «puste» lettere.

– Dersom du opplever illeluktende utflod eller utflod som endrer karakter bør du ta kontakt med en lege eller gynekolog, da dette kan tyde på en vaginal sykdom.

– Ved menstruasjon bør du bytte bind / tamponger ofte.

– Ta en årlig sjekk hos din gynekolog.

DON’TS

– Unngå å bruke body lotion, parfyme, vanlige deodoranter og sterkt parfymerte såper i underlivet. Bruk kun produkter som er tilpasset underlivet.

– Vask aldri inni skjeden. Dette betyr at du aldri skal ha såpe opp i skjeden, og heller aldri dusje opp i skjeden. Skjeden renser seg selv!

– Unngå overdreven vask! Hvis du kan unngå det bør du ikke dusje mer enn en gang om dagen. Overdreven vask kan ødelegge den naturlige pH-balansen og kan resultere i vaginal irritasjon, kløe, uønsket lukt og økt risiko for infeksjon.

– Unngå klær som er tettsittende og strammer.

19 stk

Fant 19 produkter
per side
Asc

19 stk

Fant 19 produkter
per side
Asc

FØLG VITA PÅ INSTAGRAM! @VITA_NO

Følg oss på Instagram for inspirasjon, nyheter, tips og tilbud innen skjønnhet!

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.