Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Enkle øvelser for å trene magen

Enkle øvelser for å trene magen

Å trene mage hjemme kan være både praktisk og effektivt, spesielt for de som har begrenset tid eller ikke ønsker å dra til et treningsstudio. Her er noen effektive mageøvelser som du kan gjøre i komforten av ditt eget hjem.

Effektive treningsøvelser med treningsstrikk

Hvis du ønsker å trene magemusklene på en effektiv måte, trenger du ikke nødvendigvis å bruke avanserte treningsapparater eller dra til et treningsstudio. En treningsstrikk kan være det perfekte verktøyet for å få en sterk kjerne hjemme. Utforsk ulike mageøvelser med treningsstrikk som vil hjelpe deg med å oppnå dine mål.

Russian twists

Sett deg ned på gulvet med bøyde knær og plasser treningsstrikken rundt føttene. Hold i endene av strikken med begge hender og løft føttene fra bakken. Rotér overkroppen fra side til side mens du holder strikken stram.


Standing cable crunch

Fest treningsstrikken i en høy ankerpunkt og stå med ryggen mot ankerpunktet. Hold endene av strikken på skuldrene og utfør crunch-bevegelser ved å bøye overkroppen fremover.

Plank med strikkløft

Gå ned i en plankeposisjon med hendene på gulvet og treningsstrikken festet rundt håndleddene. Hold en stabil planke og løft en hånd av gangen opp og ut til siden, og deretter tilbake til startposisjon.

Woodchoppers

Fest treningsstrikken i en høy ankerpunkt og stå vendt vekk fra det. Hold strikken med begge hender over skulderen på motsatt side av ankelen. Trekk hendene ned og på skrå for å simulere en kuttbevegelse.

Pallof press

Fest treningsstrikken i en lav ankerpunkt og stå sidelengs med strikken i hånden. Hold strikken foran brystet og press den rett ut foran deg, mens du opprettholder en sterk kjerne.

Reverse woodchoppers

Fest treningsstrikken i en lav ankerpunkt og stå vendt mot det. Hold strikken med begge hender foran hoftene og løft den opp og på skrå mot motsatt skulder, og senk deretter kontrollert tilbake til startposisjon.

Standing oblique crunches

Fest treningsstrikken i en høy ankerpunkt og stå med siden til det. Ta tak i strikken med den nærmeste hånden og trekk albuen ned mot hoften samtidig som du vrir overkroppen.

Resistance band bicycle crunches

Ligg på ryggen med bena i luften og fest treningsstrikken rundt fotsålene. Utfør en sykling bevegelse med bena samtidig som du løfter skuldrene og vrir overkroppen for å møte motsatt kne.

Gode mageøvelser med vekter og kettlebell

Hvis du ønsker å trene magemusklene og oppnå en sterk kjerne, er manualer eller kettlebells fantastiske verktøy som kan hjelpe deg med å nå dine mål. Her er noen enkle øvelser som du kan gjøre i komforten av ditt eget hjem.

Russian twists med vekt

Sitt på gulvet med bøyde knær og hold en manual eller kettlebell med begge hender foran brystet. Løft føttene fra bakken og rotér overkroppen fra side til side mens du holder vekten stabil.

Liggende benhev med vekt

Ligg på gulvet med en manual eller kettlebell i hendene og strekk armene over hodet. Løft samtidig bena opp mot taket og senk dem kontrollert tilbake til startposisjon.

Sit-up med vekt

Ligg på ryggen med knærne bøyd og hold en manual eller kettlebell mot brystet. Utfør en sit-up ved å løfte overkroppen opp og frem mot knærne mens du holder vekten stabil.

Liggende sidebøy med vekt

Ligg på ryggen med en manual eller kettlebell i den øverste hånden. Løft overkroppen og utfør en sidebøy mot den motsatte siden mens du holder vekten stabil.

V-ups med manual

Ligg på ryggen med en manual holdt over hodet. Løft overkroppen og bena samtidig mens du strekker ut armene for å møte vekten.

Turkish get-ups med kettlebell

Start liggende på ryggen med en kettlebell i den ene hånden. Utfør en rekke koordinerte bevegelser for å komme opp på føttene, og deretter gå ned igjen til startposisjonen.

Kettlebell windmills

Stå med bena litt bredere enn skulderbredde og hold en kettlebell over hodet med den ene armen. Bøy i hoften og senk den motsatte hånden mot foten, og deretter reis deg opp igjen mens du holder kettlebellen over hodet.

Treningsball

Treningsballer, også kjent som stabilitetsballer eller fitnessballer, er flott treningsverktøy som gir mange fordeler for trening av mage og kroppen generelt. Når det gjelder størrelse, er det viktig å finne en ball som passer din kroppstørrelse. En generell retningslinje er at når du sitter på ballen, bør knærne være i en 90 graders vinkel.
  1. For personer mellom 150 cm og 165 cm: En ball på 45 cm kan være passende.
  2. For personer mellom 165 cm og 180 cm: En ball på 65 cm kan være passende.
  3. For personer over 180 cm: En ball på 75 cm kan være passende.

Ball crunches

Ligg på ryggen med korsryggen på treningsballen og føttene plassert på gulvet. Plasser hendene bak hodet og utfør en crunch-bevegelse ved å løfte overkroppen opp fra ballen.

Plank rollouts

Stå i en plankeposisjon med albuene plassert på toppen av treningsballen. Rull ballen fremover ved å strekke ut armene og senk den kontrollert tilbake til startposisjon.

Russian twist med ball

Sitt på gulvet med bøyde knær og hold en treningsball med begge hender foran brystet. Løft føttene fra bakken og rotér overkroppen fra side til side mens du holder ballen stabil.

Ballplanken med kneløft

Plasser hendene på gulvet og føttene på toppen av treningsballen i en plankeposisjon. Trekk knærne inn mot brystet ved å rulle ballen mot deg, og strekk deretter bena ut igjen.

Leg curls på treningsball

Ligg på ryggen med hælene på toppen av treningsballen og armene langs siden. Løft hoftene opp fra gulvet og bøy knærne for å trekke ballen mot baken.

Pike push-ups med føttene på ballen

Start i en push-up-posisjon med føttene på treningsballen. Bøy albuene og senk overkroppen mot gulvet mens du samtidig trekker knærne inn mot brystet.

Ballplanken med armhevninger

Plasser albuene på treningsballen i en plankeposisjon. Utfør armhevninger ved å bøye albuene og senke brystet mot ballen, og deretter strekk armene ut igjen.

Sklimate: Perfekt for nybegynneren eller den erfarne

Det å trene med sklimatte gir en effektiv og utforende trening for magemuskulaturen. Den engajserer både de overflatiske og dype musklene, forbedrer stabilitet og balanse, og tilbyr en variert og funksjonell treningserfaring. Uansett om du er nybegynner eller erfaren, kan du dra nytte av dette innovative treningsverktøyet for å styrke og tone magemusklene dine.

Mountain climbers på matte

Plasser hendene på sklimatten i en plankeposisjon og trekk knærne inn mot brystet mens du glir føttene på matten. Gjenta bevegelsen i et raskt tempo for å aktivere magemusklene.

Liggende pike glides

Ligg på ryggen med armene langs siden og føttene plassert på sklimatten. Skyv hoftene opp mot taket mens du trekker føttene inn mot overkroppen, slik at kroppen danner en V-form. Skyv deretter føttene tilbake til startposisjon.

Kne til albue

Start i en plankeposisjon med føttene på sklimatten. Trekk det ene kneet opp mot den motsatte albuen ved å skyve matten med foten. Bytt side og gjenta.

Knee tucks

Stå i en plankeposisjon med hendene på sklimatten. Trekke knærne inn mot brystet ved å skyve matten med føttene, og deretter strekk bena ut igjen.

Pike press-ups

Start i en push-up-posisjon med føttene på sklimatten. Skyv hoftene opp mot taket mens du strekker armene ut og senk deretter hoftene tilbake til startposisjon.

Sklimatte plan

Plasser albuene på sklimatten og hold en stabil plankeposisjon mens du unngår at kroppen glir eller ruller.

Balansebrett

Balansebrettet kan være et uortodoks, men likevel effektivt verktøy for magetrening. Ved å utfordre stabiliteten og aktivere dype muskler, forbedre balanse og kroppskontroll, og tilby varierte og utfordrende øvelser, kan balansebrettet hjelpe deg med å oppnå en sterk og tonet mage.

Plank på balansebrett

Plasser albuene på balansebrettet i en plankeposisjon. Hold kjernen stram og kroppen stabil mens du balanserer på brettet.

Russian twists med balansebrett

Sitt på gulvet med bøyde knær og plasser balansebrettet foran deg. Hold en vekt eller ball med begge hender og roter overkroppen fra side til side mens du plasserer vekten på motsatt side av balansebrettet.

Sit-ups på balansebrett

Ligg på ryggen med knærne bøyd og føttene plassert på balansebrettet. Utfør sit-ups ved å løfte overkroppen opp mot knærne samtidig som du holder balansen på brettet.

Sideplank med balansebrett

Plasser albuene på balansebrettet og løft hoftene opp i en sideplank-posisjon. Hold posisjonen i noen sekunder før du senker hoftene igjen. Gjenta på den andre siden.