for a million
kinds of beautiful
Meny

Hvordan behandle krusete hår

Ikke la et brusete hår ødelegge frisyren.. Med disse tipsene kan du få igjen kontrollen over krusete og brusete hår!

Krusete hår kan oppleves som en utfordring - det virker som om håret vil leve sitt eget liv fremfor å ligge pent og pyntelig som du så møysommelig stylet det på morgenen. Frizz, brus, krus…. Et ikke fullt så kjært barn har mange navn.

I vintermånedene får man gjerne mer statisk og umedgjørlig hår, da høy luftfuktighet trigger frizz. Vårt kalde klima gjør at vi er ekstra utsatt. Men hva er egentlig grunnen til krusete hår og hvordan kan dette unngås?

To ulike årsaker og løsninger

Det er faktisk to forskjellige årsaker til krusete hår, og de har forskjellige årsaker:

1. Gener

Den ene typen krusete hår kan du skylde på genene dine for; og det er at du ble velsignet med et krøllete hår. Vakkert så lenge håret holder seg på plass, men et krøllete hårstrå har et skjellag som er mer åpent enn et slette hårstrå og mangler som regel fuktighet. Håret kan derfor fort se slitt og slitent ut. Vanlig sunt hår uten frizz har et beskyttende fettlag, uten dette så åpner skjellagene til håret seg når det er fuktig ute, og siden håret er tørst så suger det til seg alt det kan få.

Løsning

Den beste løsningen for denne typen krus er å tilføre mer fuktighet med produkter tynger og fukter håret.

2. Slitasje

Den andre typen krusete hår kommer av for mye styling og varmebehandling uten beskyttelse av håret. Her er stort forbruk av rettetang, krølltang og føner de store synderne. For ikke å snakke om farging og bleking av håret.

Løsning

Ettersom denne typen frizz kommer av at håret har blitt ødelagt, bør du bruke produkter med proteiner for å bygge opp håret igjen. Leave-in-produkter anbefales også – og sov gjerne med det om natten.

1-24 of 7885

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 329
7885 produkter
per side
Asc

1-24 of 7885

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 329
7885 produkter
per side
Asc

Andre gode tips mot krusete hår:

Det finnes også en rekke felles enkle og forebyggende grep du kan foreta i hverdagen som er med for å forebygge et frizzy hår:

 • Bruk et putevar i silke eller sateng! Dette vil ikke gi den samme friksjonen som bomull, som har tendens til å trigge skjellagene til å reise seg.
 • Bruk en god balsam og kur som etterligner hårets naturlige fettlager. Det hjelper til med å stenge skjellag så ikke feil fuktighet blir sugd inn.
 • I stedet for håndkle så kan man bruke et putevar eller en t-skjorte til å tørke håret med. Klem ut vannet av håret i stedet for å gni.
 • Varmebeskyttende produkter er et must før håret blir utsatt for sine verste fiender, rettetangen og krølltangen.
 • Det er viktig å kle seg godt i kulda, men en lue i syntetiske stoffer kan gjøre frizzy hår så statisk at du ikke vil ta lua av.
 • Dropp helst å gre håret mens det er vått, men er det krise så brukt en grovkammet kam.
 • Serum og hårolje samler flisete tupper, men har du ikke det tilgjengelig så kan en bitteliten dæsj med bodylotion også hjelpe.

1-24 of 7885

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 329
7885 produkter
per side
Asc

1-24 of 7885

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 329
7885 produkter
per side
Asc

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.