for a million
kinds of beautiful
Meny

DEN STORE HÅRFARGEGUIDEN

Det er umulig å ikke elske følelsen av nyfarget hår. Håret stråler på lang avstand og gjør deg ekstra glad hver gang du forbi et speil. Men følelsen av nyfarget hår kan lett bli dyr dersom du er avhengig av frisøren hver gang du skal friske opp og farge håret.

Ny hårfarge kan gi deg en selvtillitsboost – eller være den største katastrofen som har skjedd. Følger du disse hårfargingstipsene kan du enkelt unngå de vanligste feilene, og trygt oppnå et vakkert hårfargeresultat hjemme på badet.  Vi har samlet de beste hjemmefargingstipsene slik at du kan få følelsen av frisørfarget hår hjemme!

FØR DU FARGER 

1 . Start med å vurdere utgangspunktet ditt!

Hårfarging er kjemi og en kunst så det er viktig å ta de rette fargevalgene for et pent resultat. Mange glemmer at det er helt essensielt å vurdere hvilket utgangspunkt du har. Dette er viktig for å finne ut av om fargen du ønsker vil kle deg, og om du vil få det fargeresultatet du ønsker deg.

– Hudtone
Det er da viktig å se på utgangspunktet ditt, og det er ikke kun håret du skal se på, men fargen på huden. Har du kalde farger i huden så bør du bruke kalde eller nøytrale farger og vice versa dersom du har varme nyanser.

– Hårets tykkelse
Du må også se an tykkelsen på håret. Har du et veldig tynt hår så kan det lønne seg med en tone lysere enn fargen du vil oppnå. Dette gjelder også hår som er bleket, da det er mer porøst og trekker til seg mer farge. Har du tykt hår så bruk en tone mørkere og kjøp to pakker hårfarge for å være sikker på at du har nok til å farge hele håret.

– Hårets farge
Hårfargen du har nå vil påvirke hvordan resultatet blir. Er håret ditt ubehandlet, eller er det bleket/farget fra før? Er håret lyst eller mørkt? Dette vil påvirke hvilken hårfarge du bør velge for å få resultatet du ønsker deg.

1-24 of 7908

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 330
7908 produkter
per side
Asc

1-24 of 7908

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 330
7908 produkter
per side
Asc

2. Hvordan velge riktig farge?

Her er det viktig å bak på pakken, slik at du ser hvordan din hårfarge vil se ut med hårfargen du vurderer.

Når du skal velge selve hårfargen, kan du se på tallkoden for å vite hvilken farge det er. Tallkoden er delt opp med et hovedtall fra 1-10 som angir farge. 1 er lik sort og 10 er lik blond, hvor 10 er det lyseste man kan kommer før bleking. Hovedtallene er etterfulgt av et eller to tall som angir refleksene i fargen – altså en tilleggsfarge for å få den originale fargen til å skinne i en kald eller varm tone. Dersom det kun er ett hovedtall, betyr det at hårfargen er nøytral, uten varme eller kalde toner.

Igjen er det viktig at du vurderer utgangspunktet ditt ved valg av farge! Her finner du gode råd til noen av de vanligste hårfargeskiftene, og hvordan du unngår at det går galt!

– Farge bleket hår mørkt
Bleking trekker ut alle de røde fargepigmentene ut av håret, og dersom du farger et bleket hår kan resultatet faktisk bli grønt hår! For å unngå dette bør du «forpigmentere» håret med en rød eller gyllen nyanse eller velge en farge med mye rødt i seg. Det er også lurt å velge en lysere hårfarge enn man ønsker seg, da håret suger lett til seg mer farge når det er porøst og uten pigment.

– Fra svart hår til brunt

Bruk hårfarge i dybde 6 eller 7 i hele håret, og fargen vil lysne håret noen toner. Dette gjelder kun ufarget hår, eller jomfruhår som det også kalles.

- Unngå at grått hår blir lilla
Grunnen til er grått hår kan endre opp som lilla er fordi grått hår ikke inneholder gule pigmenter som jevner ut lillafargen. Er utgangspunktet ditt grått hår er det derfor viktig at hårfargen du velger er tilpasset nettopp grått hår, slik at du unngår å ende opp med et lilla hår

3. Glansvask, minicolourasjon eller permanent farge?

Det er tre forskjellige typer hjemmefarge; glansvask, minicolourasjon og permanent farge.

Glansvask legger seg utenpå hårstråene, og holder i ca. 10 hårvask.

Minicolor legger seg under hårskjellene og holder i opptil 30 vask.

Permanent farge farge blir sittende i håret og vaskes ikke ut.

Minicolor og glansvask sliter minst på håret, men fargen er derimot ikke like dekkende som permanent hårfarge. På en annen side så kan dette være en fordel med en farge som er litt mindre dekkende, ettersom stripene man har i håret fra før vil skinne igjennom og lage spill i håret.

Følger du de riktige tipsene når du farger håret hjemme er det lettere å oppnå hårfargeresultatet du ønsker! Foto: Shutterstock

NÅR DU FARGER – TIPS UNDERVEIS

 • Om du kun skal rette opp etterveksten så skal du helst ikke bruke fargen i resten av håret. Til nød kan du bruke glansvask eller la fargen sitte i kun de siste ti minuttene. Det håret som får flest fargeomganger blir nemlig «mettet» av farge og dermed mye mørkere i tuppene enn i bunnen.
 • Bruk alltid beskyttelses hansker og sørg for at fargen blir godt fordelt. Pass på å ikke få hårfarge i øynene.
 • Håret må være helt fritt for stylingprodukter før du starter å påføre farge, men det skal ikke være nyvasket. Talg og fett fungerer nemlig som god beskyttelse for hodebunnen som fort kan bli irritert av den sterke hårfargen.
 • Farge på huden rundt hårfestet er noe alle som har prøvd å farge håret hjemme har opplevd. Unngå dette ved å påføre fet krem på dette området.
 • La fargen sitte i hele virketiden. Det er lett å bli «lurt» under fargeprosessen siden håret ser mørkere ut enn resultatet, men ikke fall for fristelsen til skylle det ut for tidlig.
 • Bruk også alltid etterbehandlingen som følger med. Den vil pleie håret ditt og gjøre at fargen sitter bedre.
 • Sølt hårfarge på hud eller inventar? Prøv å gni på flekken med neglelakkfjerner eller aske.

ETTER HÅRFARGNING:

Veien til et godt resultat er ikke over selv om fargen har blitt skylt ut og du står og beundrer din nye hårfarge i speilet. Det er nå veldig viktig å bruke gode produkter som er spesiallaget for farget hår slik at fargen holder seg fin lenge og ikke falmer. De fleste fargesjampoer inneholder antioksidanter og e-vitaminer som ivaretar fargen og glansen

Ta deg også tid til å kure håret to til tre ganger i uken.


Har håret blitt gult?
Da kan det hende at du har brukt for svak blondering. Blå, eller sølvsjampoo er en god venn mot gult hår og kan hjelpe til med å rette opp problemet. Jo mindre vått håret er ved påføring, desto bedre da håret greier å trekke til seg mer av fargepigmentene ifra sjampoen. La sjampoen sitte i noen minutter før du vasker den ut. Blåsjampo kan også brukes i brunt hår med lyse striper for å motvirke orange farge.

 

Lykke til med hårfargingen!

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.