for a million
kinds of beautiful
Meny

Hudormer - hva kan man gjøre?

De fleste av oss opplever hudormer, og for mange kan hudormene oppleves som skjemmende. Her får du tipsene til hvordan du kan bli kvitt hudormer! Foto: Shutterstock / Syda Productions

Urenheter i huden er noe de fleste har opplevd, men noen plages mer av enn andre. Heldigvis finnes det råd – her får du tipsene som hjelper deg med å minimere og forebygge betente porer.

Hva er egentlig sebum?

I huden finner vi talgkjertler som skiller ut sebum, et naturlig fett som skal smøre hud og hår. Om kroppen produserer for mye sebum og døde hudceller, kan disse hope seg opp i åpningene på talgkjertlene og på hudoverflaten. Disse kommer så til syne på huden som små sorte prikker.

Ikke gjør vondt verre!

Du har sikkert hørt det før, men vær forsiktig med å klemme. Klemmer du på hudormene kan du risikere at porene blir større og at du får arr i ansiktet. Ettersom hudormer ikke skyldes dårlig renslighet, så det vil det heller ikke hjelpe med sterke renseprodukter, eller å skrubbe huden for ofte eller for hardt. Dette kan ofte gjøre problemet verre.

Klemming av hudormer

I utgangspunktet bør man ikke klemme på hudormene. Men om du «bare må» klemme, sørg for at huden er ordentlig renset før du begynner. Du bør åpne opp porene før du begynner, for eksempel ved å ta en varm dusj først. Deretter er det viktig at du ikke bruker neglene til å klemme på hudormene!

I stedet for å klemme med neglene kan du bruke et hudorm-verktøy til å klemme dem ut, eller klemme dem ved hjelp av bomullspads.

Tweezerman No-Slip Skin Care Tool er en såkalt hudormfjerner for både sorte og hvite prikker eller hudormer, og kan sterileres slik at du unngår å føre bakterier inn porene.

1-24 of 7885

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 329
7885 produkter
per side
Asc

1-24 of 7885

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 329
7885 produkter
per side
Asc

Hvordan blir man kvitt hudormene?

Det er ikke mulig å kvitte seg med talgkjertlene ettersom de bidrar til å beskytte huden. Det finnes allikevel enkle grep du kan ta for å forebygge og redusere hudormer:

Rens
Vær nøye med å rense huden morgen og kveld. Hudpleieserien Formula 10.0.6 er en serie spesielt utviklet for ung, fet hud med urenheter.

Peeling
Benytt en mild skrubb eller peeling 1-2 ganger i uken for å fjerne døde hudceller. Dersom du har veldig uren hud bør du være forsiktig ved bruk av peeling, ettersom overdreven peeling kan irritere huden ytterligere. Se all peeling her!

Toner
Etter huden er renset bør du bruke en toner for å forebygge dannelsen av nye hudormer. Tonere er med på å fjerne det øvre fettlaget som ofte bidrar til nye hudormer dannes. 

Hudorm-masker og strips
Flere produsenter har fått øyene opp for at mange plages av hudormer, og har utviklet produkter spesielt for dette formålet. Jorgobé The Original Peel Off Mask er en av våre bestselgere, nettopp fordi den bidrar til å fjerne hudormer. Det finnes også hudorm-strips som til bruk på nesen, fordi mange sliter med hudormer nettopp her.

1-24 of 7885

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 329
7885 produkter
per side
Asc

1-24 of 7885

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 329
7885 produkter
per side
Asc

Vask kostene!
Forebygg hudormer ved å holde sminkekostene rene. Ved å vaske kostene jevnlig unngår du at bakterier på sminkekostene bidrar til hudormer.

Hudpleie tilpasset din hudtype
Ønsker du å bli kvitt hudormene er det viktig å bruke produkter som passer til din hud. Bruker du feil produkter kan du nemlig risikere å gjøre vondt verre. Er du i tvil om hvilke produkter du trenger kan det lønne seg å snakke med en hudterapeut for å få råd.

Vitamin A & glykolsyre
 Produkter som inneholder vitamin A og glykolsyre skal være effektivt mot hudormer og uren hud. Mens glykolsyre bidrar til å åpne porene, bidrar vitamin A til å løsne opp hudormene. Produkter med glykolsyre og vitamin A har i tillegg anti-age effekt – og er perfekte om du har både hudormer og rynker.

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.