Klikk og hent på 30 minutter
Lynrask levering
Fri frakt over 249,-
Eksklusive medlemstilbud
Guide: Slik velger du riktig solkrem til din hudtype og behov

Guide: Slik velger du riktig solkrem til din hudtype og behov

Valg av riktig solkrem handler ikke bare om SPF-nummeret, men også om din hudtype og aktivitetsnivå. Her er guide som hjelper deg å velge riktig solpleie produkter tilpasset din hud og behov.

Normal/kombinasjonshud

Med disse hudtypene kan du både ha normale, tørre og fetere hudpartier. Velg gjerne solbeskyttelse som absorberes raskt inn i huden og gir rikelig med fuktighet.Velg gjerne produkter med lette konsistens som ikke føles klissete eller tyngende på huden, og som gir en behagelig og frisk følelse gjennom hele dagen.  

 Tørr/atopisk hud

Har du ekstremt tørr eller atopisk hud, preget av sårhet og kløe, er det essensielt å velge solbeskyttelse som ikke bare beskytter mot solen, men også tilfører dyp fuktighet og styrker hudbarrieren. Se etter produkter som beroliger irritert hud og lindrer kløe.

Fet/uren hud

For de med fet eller uren hud er det viktig å unngå solbeskyttelse som kan tette porene og gjøre huden blank og fet. Velg oljefrie produkter med mattende og talgabsorberende egenskaper for å holde huden frisk og ren. 

Sensitiv hud

Personer med sensitiv, irritert hud bør velge solbeskyttelse som er spesielt formulert for sensitiv hud og er skånsom mot huden. Se etter produkter som tilfører rikelig med fuktighet og inneholder milde ingredienser for å unngå irritasjon.

Anti-age

For å bekjempe aldringstegn forårsaket av solens skadelige stråler, velg solbeskyttelse med høy SPF 50 for å beskytte huden mot solskader og for tidlig aldring.

For barn

Beskytt barnets sensitive hud med en solkrem spesielt formulert for barn, med en høy SPF (vanligvis 50+) og bredspektret beskyttelse. Husk å påføre jevnlig og nøye, spesielt etter bading eller svetting, da barn har tynnere hud og er mer utsatt for solbrenthet.

 Sport og svømming

For sport og svømming, velg gjerne en vannfast solkrem med høy SPF (30+) og husk å påføre jevnlig for å opprettholde effektiv beskyttelse, spesielt etter svetting eller vannaktiviteter.

Utendørsaktivitet

Ved lengre perioder utendørs, spesielt under sterkt sollys, bør du velge en solkrem med høyere SPF og husk å påføre den hyppigere for kontinuerlig beskyttelse mot solen. 

Aftersun

Etter soleksponering, plei huden med gode aftersun-produkter som tilfører fuktighet og beroliger huden etter en dag i solen. Se etter produkter med kjølende og beroligende ingredienser for å lindre eventuell solbrenthet og redusere hudirritasjon.

Velg solpleie som passer best til din hudtype og aktivitet, og nyt solen med trygg og effektiv beskyttelse!