home Meny close
menu Meny

KORRES: NATURLIG HUDPLEIE FRA HELLAS

Del

Korres er en serie hudpleie og skjønnhetsprodukter med naturlige ingredienser fra Hellas’ mangfoldige planteverden. Produktene er utviklet for apotek, og inneholder ikke mineraloljer, silikoner, parabener eller andre tilsetningsstoffer.

Foto/tekst: Gunnhild Bjørnsti

Et merke basert på naturlige ingredienser

Lidenskap for naturlige og sertifiserte økologiske ingredienser er grunnlaget for all utvikling hos Korres. Produktene fra Korres er av høy kvalitet, laget med naturlige ingredienser, og inneholder ikke mineraloljer, silikoner, parabener eller andre tilsetningsstoffer. Produktene er utviklet for apotek, og inneholder aktive planteekstrakter og har farmasøytiske egenskaper.
Korres produkter er ikke testet på dyr.

Inspirert av kraften fra naturlige ingredienser og greske tradisjoner, gir produktene fra Korres de beste resultater til huden. De har forførende og eksotiske dufter, og en herlig silkemyk konsistens. Korres har bare milde, fuktighetsgivende og nærende pleieprodukter til ansikt, hår, kropp, negler og lepper. Produktene fra Korres scorer også optimalt i kliniske tester.

Se produkter fra Korres her!

For å lære mer om produktene, forskningen og menneskene bak Korres, dro Gunnhild Bjørnsti til Hellas og intervjuet teamet bak Korres.

Historien bak Korres

Hellas har lange tradisjoner innen legekunst og medisin. «Legekunstens far», Hippokrates, er nettopp fra Hellas. I Hellas er det ingen konkurranse mellom naturmedisin og skolemedisin, og leger anser disse to disiplinene som fullverdige. For å utdanne seg til homeopat i Hellas, må man først være ferdig med legeutdannelsen og deretter ta videreutdanning som homeopat. Hva man velger handler derfor om å tilpasse behandlingen til hver pasient.

George Korres vokste opp i denne helsebevisste greske kulturen. Han studerte først medisin, deretter homeopati, og gikk i lære hos det eldste homeopatiske apoteket i Athen, Tzivanides Pharmacy, fra 1988. De gode resultatene fra homeopatiske midler og urter fascinerte George Korres i så stor grad at han bestemte seg for å overta hele apoteket. George Korres tok over apoteket i 1992, med utsalg i 1. etasje og laboratorium i 2. etasje hvor alle resepter ble fremstilt.

George Korres; Lege, homeopat, og grunnlegger av Korres Natural Products.

Det hele startet med sirup

George Korres sitt første produkt var en sirup mot sår hals som inneholdt urter og honning. Sirupen ble en hit! Inspirasjonen til sirupen kom fra øya Naxos hvor bestefaren lagde et brennevin som virket varmende, kalt «rakomelo». Apparatet kalles rakokazano på gresk, og dette apparatet ble Korres merkets symbol og logo da George grunnla sitt eget firma i 1996. På denne tiden hadde George satt seg grundig inn i effekten av over 3.000 planter. Hans visjon var å produsere trygge, klinisk effektiv hudpleie med et interessant design og en god pris.

– Vi gjør det veldig bra og øker kontinuerlig selv under de vanskelige økonomiske tidene i landet. Vi får solgt alt vi klarer produsere, og jeg tror det handler om tillit. Vi lager naturlige produkter som gir gode resultater, ingrediensene er planter og urter fra vårt eget land, og prisene er ikke høye, forklarer de ansatte.

Det første produktet til Korres, en sirup mot sår hals.

Ingredienser hentet fra Hellas sin mangfoldige natur

Naturingredienser hentes inn fra ulike gårder omkring i Hellas. Noen økologiske bønder har spesialisert seg på lavendel, andre på roser, safran eller kamille. George Korres har reist landet rundt sammen med kona Lena for å velge de beste plantene, og de kjenner alle som de kjøper fra. Ekteparet har også initiert samarbeid med jordbrukere om å dyrke lokale planter, blant annet på den greske øya Chios. De benytter til og med vinplanter fra vulkanøya Santorini som ingredienser.

Wild Rose

Den første ansiktskremen som Korres lanserte, Wild Rose fuktighetskrem, er laget på ville roser, og er fortsatt en av Korres sine bestselgere.

Kremen inneholder villroseolje, som er en naturlig kilde til vitamin C, og har god evne til å reparere fine linjer og misfarging i huden. Wild Rose fuktighetskrem har et høyt innhold av linolsyre, som virker fuktighetsgivende og mykgjørende på huden. Kremen inneholder også blodgressekstrakt som tilfører huden fuktighet hele dagen.

Finn dine favoritter i Wilde Rose-familien her.

Laboratoriet

På laboratoriets «kjøkken» utvikles nye formler. Her blir også effektiviteten av nye ingredienser sjekket, og hvordan disse fungerer opp mot andre virkestoffer i en formel. Her foregår det også nøye testing av ferdige produkter. Laboratoriet er så sterilt og hygienisk at man først må ”renses” i et avlukke før man får komme inn i enkelte avdelinger. Slike krav er nødvendige når naturlige ingredienser skal ekstrakteres, bearbeides, stabiliseres og testes. Bedriftens kunnskap om homeopati utgjør grunnlaget, mens laboratoriet understøtter effektivitet og de kliniske resultatene.

Lena Korres

Lena Korres begynte som George sin assistent da han startet bedriften, og er nå kjemisk ingeniør hos Korres. Nå Lena og George er gift, og eier bedriften sammen. Lena har et stort engasjement for utvikling av nye produkter og serier.

Lena er Brand Development Director hos Korres, og jobber sammen med de 50 forskerne hos Korres. Det første produktet til Lena var en aftersun som inneholdt spiselig yoghurt – en vitenskapelig oppdagelse som fikk oppmerksomhet innen skjønnhetsindustrien.

Lena hadde også en annen god idé, hun ønsket å beskrive ingrediensene på emballasjen med ord som var forståelige for forbrukere. Lena Korres ble anerkjent i magasinet Wallpaper og ble hedret som en ledende skikkelse i den globale kosmetikkbransjen.

Black Pine

En av Korres sine nyere produktserier er Black Pine, en serie ansiktsprodukter for voksen hud basert på sort furu fra Hellas. Resultatene viser effektiv reduksjon av aldringstegn og produktene er nøye testet og dokumentert på laboratoriet til Korres.

Black Pine er en naturlig anti-age «mirakelkrem» som scorer 100% på alle kliniske tester. Produktene i Black Pine serien gikk rett inn på ”Topp 3” bestselgerlisten i Hellas og har vunnet utallige priser for beste produkt. Formelen i Black Pine har to patenterte innovasjoner som strammer opp huden, reduserer linjer, gir umiddelbart løft, forbedrer elastisiteten i huden og gir glød.

– Black Pine er den serien med den mest kraftfulle naturlige oppstrammende effekten. Black Pine er allerede blitt nr. 1 i Hellas og USA. Med øyekremen ser man faktisk en umiddelbar effekt. Grunnen til det er at Black Pine, altså sort furu, har overlevd i flere millioner år. Sort furu styrker laget mellom over- og underhuden som er avgjørende for å påvirke hudens spenst. Effekten kommer via en naturlig prosess, og den er ikke aggressiv på noen måte, forteller Lena.

Black pine har nå tatt steget inn i makeup-verden, og du kan se alle produktene i Black Pine-serien her.

FØLG VITA PÅ INSTAGRAM! @VITA_NO

Følg oss på Instagram for inspirasjon, nyheter, tips og tilbud innen skjønnhet!