for a million
kinds of beautiful
Meny

SLIK FÅR DU PERFEKTE ØYENBRYN

Foto: Shutterstock/BeautyStockPhoto

Selv om øyenbryn bestandig har vært en del av motebildet, så er det ikke før dette tiåret at interessen for alt man kan gjøre med brynene virkelig har eksplodert.  Sminkemerkene har egne øyenbrynserier, det er mulig å ta kurs for å bli bryndesigner, og på youtube ligger det tusenvis av tutorials om øyenbryn.

–Velstelte øyenbryn får deg til å se yngre og mer opplagt ut. De er med på å ramme inn øynene og skape en mer helhet i ansiktet, forteller makeup-artist Dajana Tomanovic.

Start med å finne din perfekte øyenbrynsform!

Selv om øyenbrynene skal være så naturlige som mulig så er det selvfølgelig lov å «pynte» på litt; både med napping for å forme og påfyll med pudder eller blyant. Det viktigste for et pent resultat er å følge den naturlige standardformen til øyenbrynene gjennom tre trinn; begynnelsen på brynet, buen (også kalt »knekken») og avslutningen.

1 Begynnelsen på øyenbrynet: Legg en sminkekost eller blyant loddrett ved nesevingen. Den skal gå igjennom øyekroken og der den treffer øyenbrynet skal det starte. Alle hårstråene utenfor skal nappes bort.

2. Buen på øyenbrynet: Dette er det høyeste punktet og du finner dette ved å legge en kosten på skrå fra nesen og gjennom midten av øyet. Der kosten treffer brynet skal buen være. Om du tegner seg selv her så er det viktig at du ikke plasserer knekken over brynsbenet, da vil du se gå rundt og se konstant overrasket ut.

3. Avslutningen: Legg kosten inntil nesevingen og plasser den slik at den går gjennom ytterste del av øyet. Der den treffer brynet skal avslutningen være.

Finn den perfekte formen ved å følge tre trinn; begynnelsen på brynet, buen og avslutningen. Foto: Shutterstock / Irina Bg

Slik bør du nappe øyenbrynene

Når du napper eller tegner så jobb deg trinnvis med begge sider samtidig, så er det lettere å få de like. Men helt identiske skal ikke øyenbrynene være. De fleste av oss er nemlig ikke helt symmetriske i ansiktet og to helt like øyenbryn vil fremheve forskjellene.

Når du har funnet øyenbrynets naturlige standardform, er det viktigste å beholde på den naturlige formen når du napper.

Hår på avveie under øyenbrynet ødelegger den velstelte looken, så pass på at alt er nappet bort. Det har eksistert en myte om at man ikke skal nappe hår over øyenbrynet, men det kan du fint gjøre om du har små hår som er på avveie, så lenge du ikke gjør noe med selve formen på øyenbrynene.

1-24 of 8283

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 346
8283 produkter
per side
Asc

1-24 of 8283

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 346
8283 produkter
per side
Asc

Fyll inn, gi farge og tegn opp øyenbryn

Når du skal fylle inn eller tegne opp øyenbrynene, bør du begynne å tegne på brynet nedenifra og lage en linje langs formen. Bruk den samme fargen til å fylle ut enden på øyenbrynet og i knekken.  Bruk en lysere farge på toppen av øyenbrynet og bland den med den mørke fargen fra tidligere.  Avslutt mesterverket med bryngele slik at øyenbrynene holder seg perfekte hele dagen. Bruk gjerne også en highlighter under buen på øyenbrynet for å et mer åpent blikk.

Det er en smakssak om du vil bruke blyant eller brynskygge, men vær lett på hånden med blyant, ellers så blir resultatet for hardt. Er du stødig på hånden kan du også tegne bittesmå hår på øyenbrynet, men da er det veldig viktig at blyanten er sylspiss.

Jenter med lyst hår bør gå for en farge 2-3 nyanser mørkere enn håret, mens brunetter bør gå for en nyanse 2-3 nyanser lysere enn håret. På grunn av fett fra huden vil fargen bli mørkere, og svart anbefales ikke med mindre du har veldig mørk hud.

1-24 of 8283

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 346
8283 produkter
per side
Asc

1-24 of 8283

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 346
8283 produkter
per side
Asc

Contouring med bryn

– Det er også mulig å forme ansiktet ved hjelp av brynstyling, forteller Dajana.

– Et rundt ansikt kan bli mer kantet og mindre rundt ved å markere og gjøre buen spissere, mens et firkantet ansiktet kan bli dempet ved å gi høydepunktet på øyenbrynene en mer buet form.

Lyst på fyldigere øyenbryn?

På nittitallet nappet ungjentene av seg nesten hele øyenbrynet for å oppnå den de tynne Pamela Anderson-looken, noe mange bittert på den dag i dag – da øyenbrynene igjen skal være fyldige og naturlige. Overnapping kan nemlig føre til at hårene ikke vokser ut igjen. Heldigvis finnes det råd – Swiss Brows øyenbrynsserum gir næring til øyenbrynene slik at de vokser seg fyldigere og tykkere på bare noen uker.

Ønsker du resultater umiddelbart kan du teste den prisvinnende Brow Artist Plumper fra L’Oréal – en gel som gjør at øyenbrynene ser tykkere og mer markerte ut.

Se alle produkter til øyenbryn her!

1-24 of 8283

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 346
8283 produkter
per side
Asc

1-24 of 8283

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 346
8283 produkter
per side
Asc

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.