for a million
kinds of beautiful
Meny

Gode råd for vakker og naturlig dagsminke

Del

Foto: Imaxtree.com

Sminken som ser flott ut på mobilskjermen i sosiale medier, ser sjeldent like fin ut i virkeligheten - spesielt ute i dagslys. Her får du gode råd til hvordan du legger vakker og naturlig sminke for virkeligheten.

Det er ingenting i veien ved å leke seg med både edgy øyenskygge og fargesprakende trender før en kveld på byen, men nå som dagslyset endelig er tilbake og solen begynner å skinne, vil de fleste ha en look som er både vakker og naturlig.

Og det finnes flere, gode råd for å legge en dagsminke som aldri vil fremstå flakete eller skjoldete.

"Insta-makeup"

Er det én ting alle vet om Instagram, så er det at filter og trender gjør at "Insta-makeup" er blitt til et begrep. Kort forklart er mange av sminke-lookene du finner her, og som ser helt fantastiske ut, skreddersydd for akkurat Instagram - og ser sjeldent like bra ut i virkeligheten.

Derfor har vi snakket med Ida Engstrøm, mangeårig sminkelærer ved Tone Lise Akademiet, om hvordan du legger en dagsminke som tåler kaldt dagslys, lange skoledager og kontorlamper.

– Bygg all makeup opp i tynne lag! Legg litt og litt til ønsket resultat, da sitter sminken bedre, og det er lettere å unngå et "kakete" og unaturlig resultat, tipser Engstrøm.

Hun anbefaler å bruke sminkeredskaper som hjelper deg med å fordele produktet jevnt eller bruke fingrene for full kontroll over mengde. Og å tenke nytt når det kommer til glød.

– Hvis du ønsker ekstra glød til huden, kan du bruke en god ansiktsolje eller et lysreflekterende produkt under foundationen din - gjerne en "strobing ceram". Da unngår du harde highlight-streker i ansiktet, og det gir en illusjon av at gløden kommer innenfra.

Bottega-Veneta-vakker-dagsminke-guide

Slik legger du klassisk dagsminke:

Steg 1: Start med å legge en rik fuktighetskrem slik at huden er godt hydrert. Da unngår du at foundationen sprekker opp – eller" kaker" seg. Deretter legger du en primer.

Steg 2: Riktig farge på foundation er nøkkelen til en fin dagmakeup. Glem contouring-trenden og fokuser på å finne riktig undertone som matcher hudtonen din. For glød og «higlight» legger du en «strobing cream» under foundation. Riktig farge finner du kun ved å legge den langs kjevepartiet, og se hvordan resultatet blir i dagslys. Produktet legger du med en kost, blender eller med fingrene. Begynn med et tynt lag først, så bygger du heller på. Foundation legges et stykke nedover halsen for sømløse overganger.

Steg 3: Deretter legger du concealer under og rundt øyepartiet i from av et triangel. Det vil lyse opp hele øyepartiet.

Steg 4: Fyll inn brynene dine med en myk brynspensel for mest mulig naturlig resultat. Husk å finne ut om du trenger en kald eller varm tone. Dus ut og børst gjennom – flere ganger. Da fester fargen seg på hårene og ikke bare på huden. Bruk gjerne to fargenyanser for dybde.

Steg 5: Bruk en øyenskygge-primer. På den måten sitter øyenskyggen hele dagen, uten å legge seg i striper. Bruntoner fremhever blå øyne og er flatterende til brune. En-tones skyggeteknikk eller to toner gir en naturlig look. Lyst innerst og mørkere i ytterkanten. Bland godt. Legg også en liner langs vippekanten for å åpne blikket. Sammen med maskara.

Steg 6: En klassisk sminke inkluderer rouge. Rougen legges på kinnets "epler" og duses godt ut med en stor kost opp mot tinningen. Bruk gjerne en krem-rouge for et naturlig resultat.

Steg 7: En leppebalm med farge, som du tapper på med fingrene, gir et naturlig uttrykk. Velg gjerne en dus rosa tone, eller en mørkere plommefarge hvis du har olivenfarget hud.

Steg 8: Avslutt med et transparent pudder, men kun der du lett blir blank. Resten av hunden holder du pudderfri.

FØLG VITA PÅ INSTAGRAM! @VITA_NO

Følg oss på Instagram for inspirasjon, nyheter, tips og tilbud innen skjønnhet!

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.