for a million
kinds of beautiful
Meny

10 tips til vakker neglelakk som varer lenger

Foto: Alamy.com

 

Ønsker du vakre negler og en neglelakk som sitter lenger? Selvfølgelig!

Det er enkelte tips og triks som bidrar til nettopp dette. Vi snakket med skjønnhetsekspert og blogger, Tone Skipa, som kan fortelle at det beste tipset for et vakkert resultat og en lakk som sitter lenger, er å gjøre en minimanikyr før du påfører ny lakk.

Gamle lakkrester må fjernes, neglene må files og neglebåndene må dyttes tilbake – husk at dette må gjøres når de er myke. For at neglene ikke skal bli gule, er det lurt med underlakk, samt å avslutte med overlakk/top coat.

– Etter to-tre dager kan du legge et lag til med top coat. I tillegg er det viktig å huske på å bruke negleolje daglig, slik at neglebåndene holder seg fine og hele de også, sier Skipa.

Antall strøk med lakk avhenger av hvilken neglelakk du bruker. Noen krever flere strøk enn andre, men for det fineste resultatet er det bedre å påføre flere tynne lag enn ett tykt lag.

TIPS: Husk at det alltid tar lenger tid enn du tror før neglelakken har tørket helt.

1-24 of 8283

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 346
8283 produkter
per side
Asc

1-24 of 8283

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 346
8283 produkter
per side
Asc

De heteste trendene denne sesongen

Når det gjelder fargetrender på neglelakk for denne våren og sommeren, kan Skipa fortelle at de er lekne, og at det går mye i 70-tallsinspirerte nyanser av fargene oransje, fersken blått og rosa.

– Pasteller kommer til å bli populært, og du kan gjerne legge dem som en motsatt manikyr, med et lyst felt inn mot neglebåndet.

1-24 of 8283

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 346
8283 produkter
per side
Asc

1-24 of 8283

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 346
8283 produkter
per side
Asc

Skipa forklarer at det vil være masse skimmer og glitter i trendbildet, og at du gjerne kan leke deg frem med å dekorere neglene med «diamanter» om du ønsker det.

– Den andre trenden er av den mer dramatiske sorten, med farger som nesten er sorte - i alle fall når du ser dem i flakongen. Når du får på lakken er den mørk vinrød eller i petroleum, sier skjønnhetseksperten.

1-24 of 8283

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 346
8283 produkter
per side
Asc

1-24 of 8283

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 346
8283 produkter
per side
Asc

10 enkle tips verdt å huske på:

 

1. Flere tynne lag: 

Istedenfor et tykt lag, sørg heller for å påføre flere tynne lag. Da vil neglelakken tørke mye fortere, og resultatet bli mye penere.

2. Bruk Isvann: 

Etter du har lakket neglene og latt dem tørke i noen minutter, dypp de deretter i isvann. Isvann gjør at lakken tørker mye fortere enn vanlig.

3. Ta i bruk vaselin: 

Dersom du søler for mye lakk utenfor neglene, er det å smøre vaselin rundt neglekanten et lurt triks. Vaselin gjør det veldig enkelt å fjerne uønsket lakk. Men husk: kun på huden, og ikke på neglen. Fettet fra vaselinen vil gjøre at lakken ikke fester seg ordentlig.

4. Bruk underlakk: 

Ved å bruke en god underlakk vil neglelakken sitte mye lenger.

5. Unngå å blåse på nylakkerte negler: 

Det er sant at lakken tørker raskere hvis du blåser på dem, eller holder de foran en vifte, men da kan du også få bobler og bulker i lakken, og må starte helt på nytt. Ha heller litt tålmodighet.

6. Ta i bruk eddik: 

For å sørge for at neglene dine er helt rene før du påfører neglelakk, er et lurt triks å bruke noe de aller fleste har i hjemmet sitt, nemlig eddik. Den gjør at alle gamle olje- og fettrester blir fjernet, som igjen gjør at den nye lakken vil sitte lenger, og bedre.

7. Håndkrem: 

Etter du har påført neglelakk og lakken er tørket, ta i bruk en fet og god håndkrem.

8. Husk tuppene: 

Det er vanlig at neglelakken på tuppene sprekker først. Det du kan gjøre ved å forhindre dette er å legge et tynt, ekstra lag med neglelakk på tuppen av neglene. På den måten forsegler du neglelakken. Gjør det samme med overlakken.

9. Velg riktig neglelakk: 

Hvilken neglelakk du velger har mye å si. Desto eldre lakken er, desto seigere er den, og desto lenger tid vil det ta før den tørker. En nyere lakk er lettere å påføre og vil vare lenger. Dersom favorittlakken er blitt gammel, kan du prøve å redde den ved å blande inn noen dråper med lakktynner.

10. Påfør olje: 

Til slutt kan du påføre en olje som gjør at neglelakken herder raskere. Det anbefales også å påføre en neglebåndsolje etter at overlakken er påført.

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.