for a million
kinds of beautiful
Meny

Er huden din tørr eller dehydrert?

Høsten nærmer seg og den klassiske «vinterhuden» begynner allerede å merkes blant flere av oss. Huden vår forandrer seg med årstidene, og det er derfor viktig å tilpasse hudpleien i løpet av året så hudens fuktighetsnivå opprettholdes.

 

Så hva trenger huden din og hvordan skal du vite det?

 

I løpet av mine år som butikkansatt i VITA, opplevde jeg ofte at mange kunder forvekslet begrepene «tørr» og «dehydrert» hud. Mange endte derfor opp med å kjøpe feil produkter siden de etterspurte kremer for «tørr hud», når huden egentlig bare var dehydrert.

Så hva er forskjellen på tørr og dehydrert?


En tørr hud har mangel på fett, og en dehydrert hud har mangel på fuktighet.

En god huskeregel for å skille mellom disse to er:

 • En tørr hud kjennes gjerne stram ut, og har små, nesten usynlige porer. Den har en matt overflate og kan se gusten og livløs ut. Den får fortere tørrhetslinjer og mer markerte linjer enn det en normal/fet hud gjør. En tørr hud trenger produkter som er milde, fuktighetsgivende og pleiende. Har du en tørr hudtype er det derfor nødvendig med produkter som ikke bare tilfører fuktighet, men også fett. Et oljeserum for tørr hud eller et dypt pleiende serum er derfor midt i blinken.

1-24 of 8005

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 334
8005 produkter
per side
Asc

1-24 of 8005

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 334
8005 produkter
per side
Asc
 • En dehydrert hud føles også tørr og stram ut. Forskjellen er at huden er tørr «utenpå» og fet under, samt har store porer. Dersom dette høres kjent ut for deg, er løsningen et serum for å booste hudens fuktighetsnivå, eller en lett olje som behandler dehydreringen og balanserer huden. Om du har en kombinert hud, anbefaler jeg å bruke oljen på kveldstid for å unngå blankhet i løpet av dagen.

1-24 of 8005

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 334
8005 produkter
per side
Asc

1-24 of 8005

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 334
8005 produkter
per side
Asc

Siden huden min er tørr, foretrekker jeg å bruke et par dråper med olje i ansiktskremen min. Dette forhindrer at huden min blir tørr i løpet av dagen, i tillegg til at jeg får en sunn glød.

Oljen for tørr hud fra Clarins sammen med fuktighetskremen fra Ole Henriksen er superfin under makeup og holder på fuktigheten hele dagen. Dersom huden din ikke er så tørr kan du fint bruke kremen alene.

Hovedforskjellen mellom en tørr og dehydrert hud er at tørr hud er en hudtype, mens dehydrert er en hudtilstand - noe som innebærer at den kun oppstår periodevis. Årstider, livsstil, miljø og klima er noen av faktorene som spiller inn her.

Om huden din er dehydrert kan du likevel oppleve å få kviser og sorte prikker (hudormer). Dette skyldes at huden produserer mer olje og talg dersom den mangler fukt. Det er derfor viktig at du verken bruker uttørrende produkter for å tørke ut kvisene, eller fete kremer tilpasset en tørr hud for at huden ikke skal være så tørr. I stedet må du gi huden den fuktigheten den behøver.

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.