for a million
kinds of beautiful
Meny

Litt sunnere snacks til lune høstkvelder

Del

Foto: Alamy.com

Når det går mot kjøligere tider, er det ikke uvanlig at å havne i dårligere rutiner hva gjelder kosthold. Vi beveger oss gjerne litt mindre under vinterhalvåret, er mer innendørs og tyr lettere til mat og snacks som er mer kos enn sunt for oss.

Det finnes heldigvis en rekke alternativer til sunnere snacks og små måltider som dekker både sult og søtsug, og som passer perfekt til lune kvelder med favorittserien på TV-en.

Gå for snacks som byr på noe ekstra

Hvis du først kjenner på søtsuget og ingenting annet enn sjokolade kan stoppe det, så gå for mørk sjokolade. Mørk sjokolade inneholder riktignok ikke mindre kalorier enn vanlig sjokolade, men er likevel en kilde til fiber, magnesium, kalium og rikelig med antioksidanter.

Flere studier har vist at de næringsrike ingrediensene har en positiv effekt på hjertet ditt, blodtrykk, huden din og hjernen din. Altså, et litt bedre alternativt til mange andre snacks (Kilde: Healthline.com).

Hos VITA finner du blant annet flere smakfulle varianter utviklet av klinisk ernæringsfysiolog, Berit Nordstrand, med mandler, kokos og bær. De er i tillegg økologiske og veganske. Verdt å prøve!

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Grønnsaker, frukt og bær

Ja, du har sikkert hørt det mange ganger før, men frukt, bær og grønnsaker er tross alt langt sunnere enn en pose med smågodt, og byr på lange flere næringsstoffer, vitaminer og mineraler - som kommer godt med nå som vi venter kaldere tider.

Hvis du er den som liker søtt - kan du blande søte og smakfulle bær som blåbær og jordbær sammen med vaniljekesam, nøtter og gjerne litt mørk sjokolade. Eller klassikeren - jordbær med sjokoladetrekk. De fleste glemmer hvor godt dette egentlig er- Prøv også vaniljekesam med skivet epler og et dryss kanel - nam!

Er du den som foretrekker salte godbiter kan du kutte opp dine favorittgrønnsaker - stangselleri, agurk og/eller gulrot og lage en smakfull dipp med en lettere rømme og smakfulle krydder, eller kjøpe en ferdig dippmix. Langt mindre fett og langt flere vitaminer kroppen din vil elske!

Proteinbar - mindre kalorier og mer næringsstoffer

Barer er et annet alternativ til sunn snacks. Du finner mange varianter som er laget på nøtter, korn og bær. I tillegg inneholder de fleste rikelig med proteiner som kommer godt med hvis du trener, og som garantert gir kroppen din mer næring enn pose med smågodt, som i hovedsak inneholder sukker.

En rekke proteinbarer er i tillegg uten tilsatt sukker og inneholder langt mindre karbohydrater, som disse proteinbarene fra Barebells:

1-24 of 8091

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 338
8091 produkter
per side
Asc

1-24 of 8091

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 338
8091 produkter
per side
Asc

Kos deg med nøtter

Nøtter er et langt bedre alternativ i godteriskålen enn mye annet. Studier har blant annet vist at nøtter som mandler, pistasjenøtter, peanøtter, paranøtter og valnøtter har en positiv effekt på blodsukkeret, blodtrykket, hjernen og forbrenning.

Kos deg med en av slagene, eller gå for en smakfull blanding slik som disse, også utviklet av klinisk ernæringsfysiolog, Berit Nordstrand:

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Smakfulle og varmende drikker

Husk at søtsug ofte skyldes at du er litt sulten eller tørst. Så du skal ikke undervurdere effekten av å lage deg en liten matbit eller finne deg noe godt å drikke.

Høst er tid for te, og det finnes en rekke varianter som er perfekt i sofakroken. Prøv ut smakfulle varianter av chai-te eller test ut spennende smaker av vanilje, lakris og honning.

1-24 of 8091

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 338
8091 produkter
per side
Asc

1-24 of 8091

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 338
8091 produkter
per side
Asc

FØLG VITA PÅ INSTAGRAM! @VITA_NO

Følg oss på Instagram for inspirasjon, nyheter, tips og tilbud innen skjønnhet!

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.